Trabzonspor 1-0 Orduspor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 1-0 Orduspor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2013 19:30

Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı süreçten geçen Trabzonspor, konuk ettiği Orduspor'u 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

MACIN CANLI ANLATIMI

- GOOLL... 72. dakikada Halil Altıntp'un golüyle Trabzonspor 1-0 öne geçti.
- 60. dakikada Trabzonspor'dan Giray sarı kart gördü.
- İkinci yarı Orduspor'un vuruşu ile başladı.
- Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.
- Maça başlayan taraf Trabzonspor.

STAT: H. Avni Aker
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu (7), Mustafa Emre Eyisoy (7), Arkın Akgöl (7)
TRABZONSPOR: Onur (6) – Serkan (6), Mustafa (6), Giray (6) (Dk.82 Bamba), Cech (5) – Volkan (6), Zokora (6), Soner (6), Alanzinho (5) (Dk.46 Adrian 7), Olcan (6) – Henrique (5) (Dk.63 Halil 7)
YEDEKLER: Tolga, Zeki Yavru, Colman, Yasin
ORDUSPOR: Fornezzi (6) – Ferhat Çökmüş (6), Yussuf (5), Agustin (5), Ferhat Öztorun (5) – Umbides (5) (Dk.84 Şamil), Ali (6), Hasan Kabze (5), Nizamettin (5), Stancu (5) (Dk.66 Romero 4) (Dk.81 Atila) – Barral (4)
YEDEKLER: Fevzi, Ömer, Abdülkadir, Garcia
GOL: Dk.71 Halil
SARI KART: Dk.1 Ferhat Çökmüş, Dk.64 Stancu (Orduspor), Dk.60 Giray (Trabzonspor)

MUHTEŞEM GECEDEN KARELER

Trabzonspor kümede kalma stresi yaşamamak için mutlaka kazanmak zorunda olduğu Orduspor maçını, oyuna ikinci yarıda giren tecrübeli oyuncusu Halil Altıntop’un 71'inci dakikadaki golüyle 1-0 önde bitirerek, kupadaki Sivasspor yarı final maçı öncesi moral buldu.

Karşılaşmayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski bakanlar İdris Naim Şahin ve Faruk Özak ile Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş izledi. Bu arada bordo-mavililerin 25 Mayıs’taki Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkan adaylıklarını açıklayan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Metin Atasoy da maçı tribünden takip etti.

TOLUNAY KAFKAS: " ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN ALDIK"

25. SANİYEDE SARI KART

Karşılaşmanın henüz 25’inci saniyesinde Olcan’ı ceza sahası önünde arkadan çeken Ferhat Çökmüş hakem Kuddusi Müftüoğlu tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Ferhat Çökmüş böylece ligin en erken sarı kartlarından birini görmüş oldu.

İKİ OYUNCU HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Karşılaşmanın 79’uncu dakikasında bir pozisyonda çarpışan Giray ve Romero bir anda yere yığıldı. Başları kanayan iki oyuncu bandajları yapıldıktan sonra kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Orduspor'u konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Tolunay Kafkas, geçen hafta sahaya çıkan kadroya göre 3 oyuncu değişikliğine gitti. Kafkas, 1-0 kaybedilen Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde forma giyen Celustka'yı 18 kişilik maç kadrosuna almazken, Bamba ve Yasin'i ise yedek soyundurdu. Bordo-mavili çalıştırıcı, bu oyuncuların yerine Serkan, Giray'a ve Olcan'a ilk 11'de görev verdi.

Bakan Bayraktar da maçta

Karşılaşmayı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da izledi. Ligde zor günler geçiren Trabzonspor'un dünkü antrenmanına giderek futbolculara ve teknik heyete moral veren Bakan Bayraktar, bugün de maçı izleyenler arasında yer aldı. Bordo-mavili taraftarlar, yağmur altında oynanan karşılaşmaya çok fazla ilgi göstermedi. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken, 10 bin dolayında taraftar takımına destek verdi. İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği, Orduspor taraftarları stada giremedi. Olağanüstü genel kurul kararı alınan bordo-mavili kulüpte Başkan Sadri Şener, karşılaşmayı izlemedi. Bir grup taraftar, sezon sonunda Galatasaray'a gideceği iddia edilen Onur Recep Kıvrak için, futbolcunun fotoğrafının da yer aldığı "Herkes gider, Onur kalır" yazılı pankart açtı

TRABZONSPOR- ORDUSPOR MAÇININ ARDINDAN

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Çok zor bir maçtı her iki taraf için de. Kazanmamız gerekiyordu. Biraz daha dikkatli olabilseydik daha farklı kazanabilirdik. Oyundan ziyade kazanmak önemliydi. İlk 15-20 dakika kontrolü kaybettik, ama sonra baskılı oynama gayreti içinde olduk. Bugün aldığımız 3 puan, içinde bulunduğumuz durum nedeniyle altın bir 3 puandı. Kupadan da iyi bir sonuç alarak taraftarlarımıza bu sezonu bir nebze olsun unutturmak istiyoruz" diye konuştu.

CUPER: MORAL SORUNUMUZ VAR

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Takımda şu anda moral sorunu var. İlk yarıları daha iyi oynuyoruz, ama gol atmakta sorun çekiyoruz. Pozisyonları kullanamıyoruz. Rakip belli süre boyunca baskı yaptı ve golü buldu. Yaptığımız küçük hatalar pahalıya patlıyor ve hemen golü yiyoruz. Moral dayanıklılığımız pek iyi değil" dedi.

HALİL: UMARIM BU SEZONU KAZASIZ BELASIZ ATLATIRIZ

Trabzonspor'un tek golünü atan Halil Altıntop, "Gerçekten çok önemli bir 3 puanı kazandığımız düşünüyorum. Haftalardır, aylardır istediğimiz futbolu ortaya koyamıyoruz.
Kötü oynuyoruz, ama önemli bir 3 puandı. Umarım bu sezonu kazasız belasız atlatırız ve kupada finale kalarak kupayı alırız. Gelecek sezon daha iyi işler yaparız. Bu kadronun daha iyi işler yapacağını umuyorum" dedi.

SERKAN: TARAFTARLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ

Trabzonspor'un sağ kanat oyuncusu Serkan Balcı ise, "Bizim açımızdan gerçekten önemli maçtı. Galip gelmekten başka çaremiz yoktu. Kazandığımız için çok mutluyuz. Bütün taraftarımızdan bulunduğumuz durum nedeniyle özür diliyoruz. Tutunacak tek dalımız Türkiye Kupası var ve umarım kupayı getiririz" dedi.

ORDUSPORLU ALİ: MAÇIN HAKKI BU DEĞİLDİ

Orduspor Kaptanı Ali, "Bizim açımızdan anlatılması zor bir mağlubiyet oldu. Maçın hakkının bu olmadığını düşünüyorum. Trabzonspor'u tebrik etmek gerek. İlk 45 dakikada üstündük. Trabzonspor 15 dakikalık baskıyla gölü buldu maalesef. Üzerimizde şanssızlık var. Bunu en yakın zamanda kıracağımızı düşünüyorum. Çünkü iyi oyun sergiliyoruz ve yerimiz burası değil. Umudumuzu kesinlikle yitirmedik. Son haftaya kadar gideceğiz. Çalışmaya devam edip alt sıralardan kurtulmak istiyoruz" dedi.
Umbides ise, "Aslında zor bir maçtı. İlk 45 dakika iyi oynadık. O yüzden sonuç nedeniyle üzgünüz. Önümüzde zor maçlar var ama elimizden geleni yapacağız" ifadesini kullandı.

GİRAY VE ROMERO'YA 6'ŞAR DİKİŞ

Karşılaşmada çarpışan ve hastaneye kaldırılan Romero ve Giray'a dikiş atıldı. Giray'ın başına ve Romero'nun başına 6'şar dikiş atılırken, her iki oyuncuya da beyin tomografisi çekildiği öğrenildi.
Görüntü Dökümü:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!