Trabzon’da taşkın koruma çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da taşkın koruma çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 11:37

Trabzon’da taşkın koruma çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

Aleyna BAYRAM/TRABZON (DHA) - DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Trabzon ve ilçelerinde son 15 yılda inşa edilen 89 adet taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 185 adet yerleşim yeri ile 9.570 dekar zirai araziyi taşkın zararlarından koruduklarını söyledi. 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksatlarının tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemek olduğunu ifade etti. Acu, “Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. ’dedi. 

‘TRABZON’DA MENBA KALİTESİNDE İÇME SUYU TEMİN EDİYORUZ’

Trabzon’da inşa edilen Atasu Barajı ile Trabzon’un 2045 yılına kadar içme suyunun hazır olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Acu, ‘Özellikle Trabzon şehir merkezi ve Yomra ilçe merkezi ile güzergâh üzerindeki yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 92 km uzunluğunda içme suyu isale hattı ile modern bir içme suyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İnşaat çalışmaları devam etmektedir. ’dedi.

‘TRABZON TAŞKINLARDAN KORUNUYOR’ 

Karadeniz Bölgesi taşkınlar bakımından büyük risk içeren bir bölge olduğunun da altını çizen Genel Müdür Acu, “Taşkınlar tabii afetler içerisinde en tehlikelilerden birisi. Biz de vatandaşlarımız taşkın tehlikelerine karşı korumak için üst havzalarda teraslama alt havzalarda ise dere ıslah çalışmaları yürütüyoruz. Karadeniz’de taşkınlara artık köklü bir çözüm getiriyoruz. Bütün havzayı masaya yatırarak, önce yukarı havzadan başlayıp, dereye kadar olan kısmı bir bütün halinde ele alıyoruz. Trabzon ve ilçelerinde son 15 yılda tamamladığımız 89 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızı ve topraklarımızı korumaya devam ettik. Bu tesisler ile Trabzon şehir merkezi, 185 adet yerleşim yeri ile 9.570 dekar zirai araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca inşaatı devam eden 25 adet taşkın koruma tesisi bulunmaktadır. ‘dedi.

SOLAKLI YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU 

Solaklı Vadisi'nde örnek bir projeyi hayata geçirildiğini ifade eden Acu, “Solaklı Vadisi İyileştirme Projesi” adında 20 km’lik bir güzergahta çok güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Of–Çaykara arasında yaptığımız bu proje ile Vadi muhteşem bir hale getirildi. Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!