Trabzon’da sinek mücadelesinde durmak yok

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da sinek mücadelesinde durmak yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 15:09

Trabzon’da sinek mücadelesinde durmak yok

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve karasineğe karşı il genelinde kış aylarından itibaren sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına havaların ısınmasıyla birlikte hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında Trabzon geneline tespit edilen sivrisineklerin üreyebileceği 3 bin 964 adet kuyu, havuz, inşaat çukuru gibi su birikintisinde ilaçlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor.

MÜCADELE KIŞ AYLARINDA BAŞLIYOR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve Trabzonluların rahat yaz geceleri geçirmeleri için bu çalışmaların son derece önemli olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Sivrisinek mücadelesi deyince sadece yazın yapılan ilaçlamalar akla geliyor. Ancak mücadelenin yıl boyu değişik alanlarda yapılması gerekiyor. Zira üremesine suda başlayan sivrisinekler yumurtalarını her türlü su birikintisine bırakıyor. Hava ve suların ısınması ile birlikte 10-15 gün içerisinde yumurtalar başkalaşım geçirerek sinek halini alıyor” uyarısında bulundu.

Başkan Gümrükçüoğlu, ev ve binalarının bodrumlarında, çatı ve bahçelerinde su birikmesine izin verilmemesini gerektiğini belirterek, vatandaşların önleyemedikleri su birikintileri için 888 61 01 nolu “ALO İLAÇLAMA HATTINA” bildirimde bulunmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!