Trabzon'da şehit ve gazi çocuklarına burs için Hacivat Karagöz gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda şehit ve gazi çocuklarına burs için Hacivat Karagöz gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 15:36

Trabzon'da şehit ve gazi çocuklarına burs için Hacivat Karagöz gösterisi

Haberin Devamı

Fatih TURAN/TRABZON,(DHA) - POLİS Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Trabzon Şubesi'nin öğrenim gören şehit ve gazi çocuklarına burs kaynağı sağlamak amacıyla organize ettiği, ‘Karagöz-Hacivat Geleneksel Gölge Oyunları Buluşması’ etkinliği beğeni topladı.
PEKAY Trabzon Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkısıyla, Trabzon’da öğrenim gören şehit, gazi ve polis çocuklarına burs sağlamak için, ‘Karagöz-Hacivat Geleneksel Gölge Oyunları Buluşması’ etkinliği düzenledi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Trabzon Emniyet Müdürü Hakan Arıkan’ın eşi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Koordinasyon ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Sanem Arıkan, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, PEKAY Trabzon Şube Başkanı Raife Işık, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) Trabzon Şube Başkanı Songül Erdem, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit’in eşi Funda Akşit ile çok sayıda şehit, gazi ve polis aileleri ile çocuklar katıldı.
Gösteri öncesi konuşan PEKAY Trabzon Şube Başkanı Raife Işık, kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “PEKAY olarak öğrencilere burs kaynağı sağlamak, kültürel değerlerimize sahip çıkmak, gelecek nesillere kültür ve sanat zenginliklerimizi doğru biçimde anlatmak, çocuklarımızın yüzünü güldürmek ve zihinlerine ışık tutmak amacıyla bu anlamlı etkinlik düzenlendi” dedi.
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise, kukla sanatının daha iyi noktalara taşınması için bakanlık olarak çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, kültürel mirasa sahip çıkılması ve geleneklerin yaşatılması gerektiğini söyledi.
Salonu dolduran ve gösteriye yoğun ilgi gösteren çocuklar, geleneksel Türk Tiyatrosu'nun değişmez kahramanları Hacivat- Karagöz gösterisini beğeniyle izleyerek gönüllerince eğlendi. Her yaş grubuna hitap eden Hacivat-Karagöz oyunu ebeveynlerin de ilgisini çekti. Etkinlik kukla gösterileriyle sona erdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!