Trabzon’da sanayicilere dış ticaret semineri verildi

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da sanayicilere dış ticaret semineri verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 11:23

Trabzon’da sanayicilere dış ticaret semineri verildi

Haberin Devamı

 

ARSİN(Trabzon),(DHA) - ARSİN Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile İhracatçılar Birliği, bölgede yatırımları bulunan sanayiciler için Dış Ticaretle ilgili bilgilendirme semineri düzenledi.

Arsin OSB’nin sosyal tesislerindeki seminerde sanayiciler, ‘İhracatta sağlanan devlet yardımları’ konusunda Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Rukiye Duru tarafından bilgilendirildi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Harun Koçak da, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yoğun ilgisi olan Birleşik Arap Emirlikleri ve Lübnan Pazarına ‘İhracat imkânları’ konusunu anlattı. Seminerde son olarak Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Göksü Tülümen bir konuşma yaparak, ‘Dış ticarette teknik engeller’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Seminerde konuşan Arsin Organize Sanayi Başkanı Erkut Çelebi ise bu tür organizasyonlara önem verdiklerini belirterek “Sanayicilerimize bu tür seminerleri sık sık vereceğiz. O nedenle bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz. Seminerler eksiklerimizin giderilmesine önemli katkı sağlıyor. Sanayicilerimiz dünyadaki gelişmelerden haberdar olup ihracatı geliştiriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!