Son dakika haberi: Trabzon'da PKK'lı teröristlerden hain saldırı..

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Trabzonda PKKlı teröristlerden hain saldırı..
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 16:54

Trabzon'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Trabzon'un Maçka ilçesinde bugün sabah saatlerinde 3 polisin şehit, olduğu biri sivil, 4'ü polis olmak 5 kişinin de yaralandığı olayın hemen ardından başlatılan operasyonda silah sesleri gelmeye başladı. Gergin bekleyiş ve silah sesleri sürerken bir teröristin yakalandığı iddiası üzerine toplanan çok sayıda vatandaş, teröristi linç etmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne koşmaya başladı.

Haberin Devamı

Polis ve Jandarma Özel Harekat Timleri'nin katıldığı operasyonun hava kararmadan sonlandırılması planlanırken, hava kararması halinde bölgede kıstırılan teröristlerin kaçabileceği belirtiliyor. Bölgeye araç ve sivil geçişine izin verilmezken, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal ve İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit bizzat ekiplerinin başında operasyonu yönetiyor. Bölgeyi tanıyan yerel halk da güvenlik güçlerine yardımcı oluyor.

İLÇEDE TERÖRİST AVI SÜRÜYOR

Maçka İlçesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı sonrası terörist grubu yakalamak için başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Jandarma ve Özel Harekat timleri, dağlık ve ormanlık alanda kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sarp ve ormanlık alanda zor şartlarda yürütülen çalışmalarda, saldırgan grubun kaçma ihtimali üzerine Gümüşhane - Trabzon sınırında da çok sayıda jandarma ve Özel Harekat polisi konuşlandırıldı.

Haberin Devamı

Bu arada, Maçka İçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan çok sayıda vatandaş da, olası yeni bir saldırı endişesi ile güvenlik güçlerinin uyarasıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Sabah saatlerine yaşanan ve yaklaşık 1 saat süren çatışma sonrasında ilçede yaşanan panik havası sonrası hayatın normale döndüğü gözlendi.

SİLAH SESLERİ DUYULDU 

Teröristleri etkisiz hale getirmek için Jandarma ve Özel Hareket timlerinin başlattığı operasyonlar sürürken, aramaların sürdüğü kırsal alanda silah sesleri duyuldu. Korku ve panik havası oluşan ilçe merkezindeki yollar ve Trabzon-Gümüşhane karayolu ulaşıma kapatıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda zırhlı araç da geniş güvenlik önlemleri aldı. Uzun namlulu silahlara gezen polisler teyakkuza geçti. Yaşananlar üzerine kimi vatandaş dürbünlerle ormanlık alanı gözetlerken, kimileri de trafiğe kapanan yoldaki araçları siper alarak çevreyi izledi.

Son dakika haberi: Trabzonda PKKlı teröristlerden hain saldırı..

TERÖRİST YAKALANDI İDDİASI

Gergin bekleyiş ve silah sesleri sürerken bir teröristin yakalandığı iddiası üzerine toplanan çok sayıda vatandaş, teröristi linç etmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne koşmaya başladı. Güvenlik güçlerinin iddianın asılsız olduğu uyarısında bulunmasına rağmen vatandaşlar koşmaya devam etti. Ancak kalabalık grup bir süre sonra, silah seslerinin duyulduğu bölgeye gitmek isteyen bir kişinin izin vermeyen polisle tartıştığını ve terörist olmadığını öğrenince dağıldı. Amacının güvenlik güçlerine yardımcı olmak olduğunu belirten vatandaş ise daha sonra polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

ŞEHİT ACISI BURSA'YA DÜŞTÜ

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde, bu sabah yol kontrolü yapan polis aracına ormanlık alandan teröristlerce ateş açılması sonucu 2 meslektaşı ile birlikte şehit olan polis memuru 23 yaşındaki İbrahim Akın’ın memleketi Bursa’daki baba evine ateş düştü. 2 yıllık polis memuru olan ve yarın izne gelmeyi planlayan Akın’ın 6 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

Maçka- Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, ormanlık alandan teröristler otomatik silahlarla ateş açtı, el bombası attı. Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Saldırıda polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat şehit oldu.

Haberin Devamı

İbrahim Akın’ın şehit olduğu haberi aslen Erzurumlu olan ve 30 yıldan beri Bursa’da yaşayan babası Fuat Akın ve annesi Şehriban Akın’a verildi. Haberi alan ağabeyi Ali Akın, Trabzon’a gitti. Şehit İbrahim Akın’ın oturduğu binaya Türk bayrağı asılırken, merkez Yıldırım Belediyesi de taziye yeri kurdu. Şehit haberini alan İbrahim Akın’ın evine gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

AĞABEYİNE VASİYETİNİ SÖYLEMİŞ

2 yıllık polis memuru olan İbrahim Akın’ın ilk görev yerinin Trabzon olduğu ve yarın Bursa’ya izinli olarak geleceği öğrenildi. İzin dönüşü tayinin çıktığı Şırnak’ta göreve başlayacağı bildirilen çevik kuvvet polisi İbrahim Akın’ın 6 ay önce nişanlandığı ve düğün hazırlıkları yaptığı kaydedildi. İbrahim Akın’ın yakınlarının verdiği bilgiye göre, şehit polisin bir ay önce ağabeyi Ali Akın’a vasiyetini söylediği ve borcu olan kişilerin isimlerini yazdırdığı da öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit polis İbrahim Akın’ın cenazesinin bu gece Bursa’ya getirileceği ve yarın ikindi vakti Mihraplı Camii’nde ikindi vakti düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Trabzon'un Maçka ilçesinde yol kontrol görevini ifa ederken terörist guruplar tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası şehit düşen Ramazan Donat'ın baba evine acı haber ulaştı.
Acı haberin baba evine ulaşmasının ardından Kırşehir Emniyeti'nde görevli mesai arkadaşları şehit polisin baba evine akın etti. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Kırşehir'in Özbağ kasabasında


 

Haberin Devamı

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ

Polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat’ın şehit olduğu olayda yaralanan 4 polis memuru ile 1 vatandaşın tedavileri sürüyor.

''2 EL BOMBASI ATILDI, 1’İ PATLAMADI''

Bu arada Maçka’daki terör saldırısına tanık olan yöre sakinlerinden Tuncay Kör, ateş açılması sonrasında araçtan inen bir polis memurunun karşılık verdiğini belirterek, "2 kişinin Kalaşnikofla ateş ettiğini gördüm. Sonra da el bombası attılar. Bombalardan biri patladı. Sonra yukarı doğru kaçtılar. Yaralılara yardımcı olduk, araçlara koyduk. Olayı gören bazı vatandaşlar da silahlarıyla ateş etti" dedi.

VATANDAŞLAR DA TERÖRİSTLERE ATEŞ ETTİ

Olayda bazı vatandaşların yaralı polislerin silahını alarak teröristlere karşılık verdiğini ifade eden Cüneyt Öztürk ise, "Olay anında buradaydık. Ses duyunca lastiğin patladığını sandım. Sonra da polisler ateş etti. Bölge ormanlık olduğu için bir şey göremedik. Yaralı polislerin elinden silahı alan bazı vatandaşlardan da ateş edenler oldu" diye konuştu.

''CANIMIZLA KANIMIZLA POLİSİN YANINDAYIZ''

Av tüfeğini ve ruhsatlı tabancasını alarak olay yerine gelen Hüseyin İnan da, polis ekiplerine yardım etmeye çalıştıklarını belirterek, "Ne olduğunu anlamadık. Polislere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Silahımızla, canımızla, kanımızla polise yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hiç kimse buralara giremez. Yapamazlar" dedi.

Çatışma seslerini iş yerinde boya yaptığı sırada duyduğunu ve yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırdıklarını anlatan Nedim Çolak, "Yaralıları alıp hastaneye getirdik. Orada da yaralıların olduğunu gördüm" diye konuştu.

''KUCAĞIMDA GÜL GİBİ GENCECİK DELİKANLI ŞEHİT DÜŞTÜ''

Yaralı polislere yardım edenlerden Köksal Danışmaz yaşadıklarını anlattı.

İş yerinin olay yerinin yakınında olduğunu belirten Köksal Danışmaz, şunları söyledi:
"Çalışanlardan biri aradı, kontrol yapan polislere ateş edildiğini söyledi. Arabama atlayıp çatışma yerine geldim. Ormanlık alandan polislere ateş ediliyordu. Bir iki de el bombası atıldı. Biri patladı, biri de polis minibüsünün altında kaldı. Kendi silahımla çatışmaya girdim. Minibüsteki polisler yaralanmıştı. Minibüse girdim, yaralı polislerin uzun namlulu 3 silahını alıp aracın dışında, küçük silahlarla çatışan polislere verdim. Teröristler ormanlık alana doğru kaçtı. Silahlardan biriyle ben de çalılık alana doğru birkaç el ateş ettim. Yaralı polisleri sivil arabalarla gönderdik. Minibüsteki yaralı polisi, 'Oğlum bir şeyin yok’ diyerek teselli etmeye çalıştım ama kucağımda gül gibi gencecik delikanlı şehit düştü."

Yaşadığı olaydan çok etkilendiği belirten Danışmaz gözyaşlarına hakim olamadı.

DRONE’LAR GÖRÜNTÜ ALINIYOR

Bu arada, bölgede süren operasyonlarda polis ve asker ekiplerine araziyi iyi bilen vatandaş eşlik etti. Çok sayıda vatandaş da silahlanarak emniyet güçlerine yardımcı olmak istediklerini dile getirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait 'Drone'lar ile de havadan görüntü alındığı öğrenildi.

POLİSLERDEN ŞEHİT MESLEKTAŞLARINA GÖZYAŞI

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde yaralanan polis memurları Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Olayda meslektaşlarının şehit düştüğü haberini alan polisler birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Şehit polislerin yakınları da hastane önünde sinir krizleri geçirdi. 

Son dakika haberi: Trabzonda PKKlı teröristlerden hain saldırı..

TRABZON VALİSİ'NDEN SOSYAL MEDYA UYARISI 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, bazı art niyetli kişi veya kişiler tarafından sosyal medya ve SMS yoluyla gerçek dışı haberler yayılmaya çalışıldığını belirtti.               

Resmi açıklamalar dışındaki bilgi ve haberlere itibar edilmemesi gerektiğini kaydeden Yavuz, "İl merkezi ve ilçelerimizde, saat 08.30'da Maçka'da meydana gelen hadise dışında herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. İlimiz ile ilgili bu tür konularda Valiliğimiz tarafından yapılan resmi açıklamalar dışında hiçbir bilgi ve habere itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadelerini kullandı.         

İLÇEDE 2005'TE DE BENZER SALDIRI YAŞANMIŞTI

 

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 21 Ağustos 2005'te, terör örgütü mensuplarının bir marketten alışveriş yaptığı ihbarını alan İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler, markette kontrol yapmış, bu sırada üç kişi oldukları belirtilen terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada, Komiser Muavini Tolga Doğruel yaralanmış, güvenlik güçleri, 3 kişi oldukları belirtilen teröristleri takibe almıştı.               

İlçede yapılan operasyon sonucu 22 Ağustos'ta kaçan teröristlerden biri ölü, diğeri yaralı ele geçirilmiş, bir polis memuru ise yaralanmıştı. Kaçan 3'üncü terör örgütü mensubu ise 25 Ağustos'ta yakalanmıştı.      
           
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!