Trabzon'da öğrenciler kuş yuvası yaparak türleri öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda öğrenciler kuş yuvası yaparak türleri öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 14:35

Trabzon'da öğrenciler kuş yuvası yaparak türleri öğreniyor

Haberin Devamı

Aleyna BAYRAM/TRABZON (DHA) - TRABZON'un Ortahisar ilçesinde Hasan Ali Yücel İlkokulu, doğal yaşama dikkat çekmek için 154 öğrenci ve velilerinin katılımı ile 'Kuş Evi' projesini hayata geçirdi. 

İlkokul öğrencilerine kuş çeşitliliğini öğretmek için başlatılan proje kapsamında yapılan kuş evleri Trabzon'da kuş gözlemi için en uygun yer olarak belirlenen Değirmendere Havzası'na yerleştirildi. Kuş bilimcileri Hakan Kahraman ve Birol Hatinoğlu’nun katılımıyla, okulda düzenlenen konferansta ‘Trabzon bölgesinde görülebilen kuş türleri, bu türlerin özellikleri ve kuş gözlemi’ hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Topluma hizmet uygulaması kapsamında öğrencilerin bilinçlenmesi ve Trabzon'da yaşayan kuş türleri ile özelliklerini öğrenebilmeleri açısından projenin büyük önem taşıdığını anlatan Hasan Ali Yücel İlkokulu Müdürü Tansu Şen, Osmanlı mimarisi ve İslami eserlerde hayvanların hiçbir zaman unutulmadığını hatırlattı. Şen, "Mimariye dâhil edilen kuş yuvaları atalarımızdan bizlere örnek alınacak bir hatıra olarak halen yaşamaktadır. Bu geleneği sürdürmek için Hasan Ali Yücel İlkokulu veli ve öğretmenleri kolları sıvadı. İnsanların çevrelerine karşı daha duyarlı olmaları konusunda bir farkındalık yaratmak için bir araya gelen öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ihtiyaç sahibi tüm canlılara yardımı bir insanlık vazifesi olarak görüp bir nebze olsun buna katkı vermek istediler” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!