Trabzon'da kültür sanat

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda kültür sanat
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 09:33

- TDT, sezonun üçüncü oyunu "Memurin Faslı"nı sahnelemeyi sürdürüyor

TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) "Memurin Faslı" adlı oyunu beğeniye sunmaya devam ediyor.
Coşkun Irmak'ın kaleme aldığı ve Enis Yıldız'ın yönettiği "Memurin Faslı"nda, Emre Ön, Mert Hürol, Fatma Kum, Selin Poyraz, Burak Fındıkçı ve Mahir Elvan rol alıyor.
Işık tasarımı Nihat Bahar, dekoru Sertel Çetiner, kostümleri Fatma Sarıkurt, müziği Oktay Köseoğlu ve koreografisi Aslı Öztürk'e ait oyunda, Türkiye'nin yakın geçmişinde, memurların yaşantılarından kesitler esprili şekilde anlatılıyor.
Şarkı ve danslarla renklenen oyun, "Bu Nasıl Dünya", "Manastır Valisi", "Patlıcan", "Demokratik Tepki", "Kurtuluş Yok", "Hayal ile Ruhi" ve "Amigo" adlı 7 bölümden oluşuyor. Oyunda, geleneksel Türk tiyatrosunda yer alan zenneler, cüce ve deve gibi tiplemeler de canlandırılıyor.
Sezonun üçüncü oyunu "Memurin Faslı", mart boyunca perşembe, cuma ve cumartesi günleri sanatseverlerle buluşacak.
- ''Bayram Yeri" küçük izleyicilerle buluşacak
TDT, sezonun yeni çocuk oyunu ''Bayram Yeri"ni beğeniye sunacak.
Salih Yakın ile İhsan Yakut'un yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Yeşim Atav, Tayfun Cengiz, Osman Karpuz, Çağrı Onur Düzgün, Dilek Albayrak, Vural Özcelep, Hakkı Balçın, Kader Sarı ve Sezgin Özcan rol alıyor.
Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Ceren Karahan, ışık tasarımı Nihat Bahar ile Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu'ya ait oyunun koreografisini Aslı Öztürk yapıyor.
Panayırlarla başlayıp fuarlarla devam eden, lunaparklarla daha modern hale gelen şehirleşme serüveninin anlatıldığı oyun, 20 Mart Pazar günü minik izleyicilerle buluşacak.
- "Sondan Sonra" Trabzon'da sahnelenecek
Duru Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Sondan Sonra" adlı oyun, Trabzon'da sahneye konulacak.
Dennis Kelly'in yazdığı, Füsun Günersel'in Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Emre Kınay üstleniyor.
Emre Kınay ve Ahu Türkpençe'nin rol aldığı oyunun müzikleri Mert Canka ve Engin Hızarcı, dekoru Kemal Göylüler, ışık tasarımı ise Emrah Keskin'e ait.
İlk kez 2005'te Londra'da oynanan oyun, birçok ülkede sahnelenmeye devam ediyor.
Oyundaki performansıyla Emre Kınay, 2010 Çırağan Lions ''En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'', Ahu Türkpençe ise 2010 Direklerarası Seyircileri ''En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'' ile 2011 Afife Jale ''En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'' kazandı.
Eserde, nükleer saldırı yapılan şehirde sığınakta kalan Mark ve Louise'nin yaşadıkları konu ediliyor.
Oyun, yarın saat 20.00'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Öte yandan, Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mizah Sanatı Derneğince düzenlenen "4. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi" yarın açılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!