Trabzon’da kar mücadelesinde durmak yok

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da kar mücadelesinde durmak yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 16:52

Trabzon’da kar mücadelesinde durmak yok

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ilk toplantısı  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında yapıldı.  Toplantıda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, ilk genelinde kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiğini söyledi.

226 İŞ MAKİNESİYLE KAR MÜCADELESİ VERİLİYOR

Kar mücadelesi çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından, Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde sürdürüldüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, “Dün gece itibariyle şehrimizin üst kesimlerinde devam eden ve 03.00 itibari ile il geneline yayılan kar yağışında karşısında 226 iş makinesi ile çalışmalara devam edilmektedir. Ortahisar ve Yomra ilçelerinde kapalı anayol bulunmayıp tali yolların açılması çalışmaları sürdürülüyor. Gece buzlanmaya karşı mücadele yapılacak. Diğer ilçelerimizin tümünde kapalı mahalle yollarına müdahale edilmektedir ve gece itibariyle büyük çoğunluğu yeniden ulaşıma açılmış olacak” dedi.

ÇUKURÇAYIR’A DOĞALGAZ VERİLECEK

Bu arada, Çukurçayır Mahallesi’ne doğalgaz ulaştırılması içinde çalışmaların sürdürüldüğünü de kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, bu amaçla başlatılan istimlâk çalışmalarına devam edildiğini belirterek, “Eski köpek barınağı bölgesindeki istimlâk çalışmaları bedellerinin yeni yılın ilk 3 ayında ödenmesiyle birlikte çelik boru ana hattı döşenecek ve Çukurçayır’a doğalgaz ulaştırılacak. Bu çalışma yüklenici firmanın 2017 yatırım programına alındı. Ortahisar ilçesinde 72 bin 387 işyeri ve konuta doğalgaz ulaştırıldı ve bunlardan 41 bin 406’sı doğalgaz kullanmaya başladı. Kapısına doğalgaz ulaştırılan işyeri ve konutların doğalgaz kullanma oranı yüzde 57’dir. Doğalgaz kullanımın artmakta olduğunu görmekle birlikte, kapısına doğalgaz getirilen herkesin mutlaka doğalgaz kullanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!