Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 16:58

Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na yoğun ilgi

Haberin Devamı

Emre KOLTUK/TRABZON(DHA) - TRABZON’da bu yıl 7’incisi düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenen törenle açıldı. 

Trabzon Valiliği himayesinde ve Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 7’inci İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışına, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin’in yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi ve vatandaş katıldı. Nitelikli eleman arayan firmalar ve iş arayanları buluşturmak amacıyla düzenlenen fuara, iş arayanların yanı sıra üniversite öğrencileri de ilgi gösterdi. Fuarın açılmasının ardından çok sayıda kişi, firmaların açtığı stantları gezerek iş ve staj başvurusunda bulundu.

 ‘ÜMİTSİZLİK YOK’

Fuarın açılışında konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, fuarın önemine değinerek ümitsiz olmamaları konusunda uyardığı gençlere iş dünyasına atılmaları tavsiyesinde bulundu. Vali Yavuz, genç nesiller için bütün imkânları seferber ettiklerini de kaydederek "Öyle bir rekabet ortamındayız ki eğer size ait bir niteliğiniz yoksa rekabet edeceğiniz üstün bir özelliğiniz yoksa işiniz gerçekten zor. Ama ümitsizlik yok, hiçbir şey için geç kalınmış değil. Sizlerin eğitimi için, sizlere bir şeyler katabilmek için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bunu duyurmaya çalışıyoruz. İşte bu fuarlar bu etkinlikler bunun için var" dedi.

10 YILDA 57 BİN 22 KİŞİYE İSTİHDAM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaklaşık 10 yılda kentte İŞKUR aracılığıyla 57 bin 22 kişinin daimi olarak iş imkânı elde ettiğini hatırlattı. Başkan Gümrükçüoğlu, “2016 yılında Trabzon’umuzun da içinde bulunduğu Doğu Karadeniz illerinden oluşan TR90 bölgesinde işsizlik yüzde 4.5. Bu oran 2017 yılında yüzde 3.6’ya gerilemiş. Bölgemizdeki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının çok altındadır. Tarım dışı işsizlik oranımızda Türkiye ortalamasının çok altında. Bu oranın sıfıra doğru ilerleyeceğine şüphe duymuyorum. İş ve istihdam imkânı sağlayan işadamlarımıza toplumumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından istihdama katkı sağlayan işverenlere plaket verildi.

HEDEF 20 BİN ZİYARETÇİ

Bu arada, işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanan ve 2 gün sürecek olan fuarda, sektör alanında uzman konuşmacılar tarafından seminerler de verilecek. Geçtiğimiz yıl staj ve iş başvurusu yapan 11 bin 300 kişiden bin 242 kişiye istihdam sağlanan fuarda, bu yıl 100’ü aşkın firma da yer aldı. Birçok iş sektörü dünyasından firmaların katılarak stant açtığı fuarı, bu yıl yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret etmesi de bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!