Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na büyük ilgi (2)

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına büyük ilgi (2)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 16:17

Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na büyük ilgi (2)

Haberin Devamı

SUNAY AKIN SAHNE ALDI
Fuarın ikinci bölümünde sahne alan şair, yazar ve tiyatrocu Sunay Akın'ın tek kişilik gösterisi beğeni topladı. Sahnede Trabzonlu olduğunu hatırlatan Akın, ailesinin İstanbul’da bir muhtarlıkta ikamet adresi işlemi için yaşadığı anısını paylaştı, Tülay Akın olarak bildiği annesinin asıl adının Neriman Akın olduğunu yıllar sonra öğrendiğini söyledi.
CUMHURİYET ALTINI DA İSTEMİYORUM, TOKİ’DEN DAİRE DE
İstanbul’daki Oyuncak Müzesi’nin Avrupa Müzeler Formu ve Avrupa Müzeler Akademisi’nden başarı elde ettiğini hatırlatan ve bu konuna kimsenin kendisini aramadığından yakınan Akın şunları anlattı:
“2011 yılında Avrupa Müzeler Formu gerçekleşti. Avrupa’da binlerce müze arasından en başarılı 24 müzeyi ödüllendirdi. Bakın oraya ay yıldızı kim taşıdı? Bir yıl sonra 2012 yılında da Avrupa Müzeler Akademisi'nin en başarılı müze ödülünü alan kim? Tüm bunları yapıyoruz. Bir arayın ya. Olimpiyatta halter kaldıranı arıyorlar. Ben Cumhuriyet altını da istemiyorum, TOKİ’den daire de. ‘Ne olacak Trabzonspor’un hali?’ deniyor. Trabzonspor’un şampiyon olduğu seneler Türkiye’de 67 il vardı, Trabzon, İstanbul’dan kitap talebinde bulunan ilk 10 ilde 7’nci sıradaydı. Şimdi 81 il var, Trabzon 72’inci. Demek ki bu topa kafanın dışıyla değil, içiyle vuruluyormuş.”
MÜZE VERGİ ÖDER Mİ?
Müzelerden vergi alınmasının saçmalık olduğunu dile getiren Akın şunları söyledi:
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir zarf geldi. Bir an gururlandım. Hak etmedik mi? 4 kişiden söz ediyorum. Koç, Sabancı, Eczacıbaşı ve Sunay Akın. Dördünün de müzesi var ama bir tanesinin holdingi yok. Zarfı açtım, ‘Müzeler ve madenler aylık cirolarının yüzde 5’ini belediye verecek’ yazıyor. Kurulduğumuz ilk günden beri vergi ödüyoruz. Bir müze vergi öder mi? Müzeler, kütüphaneler iş yeri, ticarethane değil. Bunu anlatamıyorum. Müze ile madenciliği yan yana getiren nasıl bir anlayıştır? Acaba ikisi de m harfiyle başlığı için mi? Bu ne saçmalıktır.”

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!