Trabzon'da geleceğin golfçüleri seçiliyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda geleceğin golfçüleri seçiliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:47

- Türkiye Golf Federasyonu, Trabzon'da 8-13 yaş arası çocuklara yönelik seçmeler gerçekleştiriyor- Federasyon başkanı Ağaoğlu:"Rusya ile yaşadığımız krizden sonrada turizmin çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Bir golf turistinin normal bir turistin 4 veya 5 katı para bıraktığını düşünürsek önemini daha iyi anlarız"

Haberin Devamı


TRABZON (AA) - Türkiye Golf Federasyonu, Trabzon'da 8-13 yaş arası çocuklara yönelik sporcu seçmeleri gerçekleştiriyor.

Yomra ilçesinde başlayan ve 2 gün sürecek seçmelere yaklaşık 300 sporcu adayı katılıyor.

Trabzon'a gelerek seçmeleri takip eden Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, İstanbul, Antalya, İzmir, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden sonra sporcu seçmelerini Karadeniz'de gerçekleştirdiklerini belirtti.

Trabzon'da 11 kulübün bulunduğunu ifade eden Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim amacımız bu sporu tabana daha da yaymak. Altyapıdan sporcu yetiştirmek istiyoruz. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi antrenman sahasıydı, onun için de bir hayli uğraştık. Trabzon'da birkaç denememiz oldu. Yomra Belediyesi, bu antrenman sahasını bize tahsis etti. Biz de burada seçmeleri yapıyoruz. Bu seçmeler sonunda 100'e yakın sporcuya sürekli eğitim vereceğiz. Federasyon olarak antrenör tahsis ettik, bütün malzemeler mevcut, hiçbir malzeme sıkıntısı yok. Antrenörümüz geldikten sonrada bu bölgede antrenör yetiştirmeye başlayacağız, böylece Trabzon'da önemli golf destinasyonu olacak."


- "Bölgeye canlılık getirecek"


Haberin Devamı

Ağaoğlu, golf sporunun ülke turizmi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "2014'te 130 bin turist Belek'e golf oynamak için geldi. 160 milyon avro para bıraktı ki bu da hiç küçümsenecek rakam değil. Golf turistleri en iyi otellerde kalır, en iyi restoranlarda yemek yer. Golf turistlerinin yaratmış olduğu katma değer sıradan turistten çok çok daha fazladır" diye konuştu.

Rusya ile yaşanılan krizden sonra da turizmin çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunun farkına vardıklarını dile getiren Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Bir golf turistinin normal bir turistin 4 veya 5 katı para bıraktığını düşünürsek önemini daha iyi anlarız. Golf turizmi de bu anlamda endüstriyel olarak baktığımız zaman lider spor konumunda. Deniz, güneş turizmini kaybedebilirsiniz ama golf turizmi sürekli ve devamlılığı olan bütün turizmdir. İspanya'ya baktığımız zaman, senede 6 milyar doların üzerinde golf turizminden para kazanıyor. Ekonomik krizden sonra İspanya'nın turizmini ayakta tutan golf turizmiydi. Burada da golf turizminin bölgeye çok büyük canlılık kazandıracağını tahmin ediyorum."


- Trabzon'a golf sahası


Haberin Devamı

Trabzon'da golf sahası bulunmamasının çok büyük eksiklik olduğunu belirten Ağaoğlu, "Bu eksikliği de Yomra Belediyesi tamamlayacak. 650 dönümlük 18 çukurlu golf sahasını bize kazandıracak. Yomra Belediyesi sadece golf sporuna hizmet etmeyecek, bölge turizmine de çok çok önemli katkılarda bulacak" ifadelerini kullandı.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da golf sporunun Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Golf sporu, Karadeniz'de hiç yoktu. Golf Federasyonu Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu Samsun'da bu hamleyi başlattı. Biz de kendisini Yomra'ya davet ettik. Böylece seçmelerimize başladık ve yaklaşık 650 dönümlük bir dolgu alanı hazırladık. İnşallah önümüzdeki günlerde dolgu çalışmalarına başlayacağız, daha sonra da kendilerine orayı tahsis edeceğiz. Bölge Arap turist olarak en hareketli bölgedir. Bu turistler de golf sporuna ilgi duyuyorlar. İnşallah buraya da golf sporuyla güzel bir canlılık kazandıracağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!