Trabzon'da fatura hakem defans ve kaleciye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda fatura hakem defans ve kaleciye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 14:33

Beşiktaş karşısında 3-0'lık ağır bir yenilgi alan Trabzonspor'da moraller bozuldu. Beşiktaş maçının kaleci ve savunma hataları sonucu kaybedildiği belirtilirken, hakemin kötü yönetimine de vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Ersun Yanal döneminde ilk kez mağlubiyetle tanışan Trabzonspor'da yenilginin faturası defans oyuncuları, kaleci ve hakeme çıkarıldı. Yanal'ın göreve gelmesinden sonra Galatasaray karşısında alınan 3 – 0'lık galibiyet, ardından gelen 3-1'lik Metalist Kharkiv ve 4 – 1'lik Gençlerbirliği zaferleriyle gözünü zirveye diken bordo – mavililerde Beşiktaş karşılaşması hem oyun hem de sonuç olarak adeta şoka neden oldu. Teknik Direktör Ersun Yanal, "Ben ve oyuncularım bunu beklemiyorduk" dedi.


"AVANTAJ KAYBETTİK"
Beşiktaş maçına zirveyle puan farkını kapatmak için büyük önem veren Ersun Yanal, Galatasaray'ı deplasmanda yenerek kazandıkları 3 puanın avantajını yitirdiklerini vurgulayarak, "Artık rakiplerimizin kaybettiğini biz kazanmalıyız. Kazanarak gitmeliyiz. Beşiktaş maçını döndürme şansımız oyunun tüm bölümlerinde vardı ama bu ritmi bir türlü yakalayamadık. Oyuncularımızla bu konuyu konuşacağım ve bir daha böyle bir maç oynamamanın yoluna bakacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı


"YATABARE VE WARİS SAVUNMASI"
Yanal, Beşiktaş karşısında takım 2 – 0 gerideyken Yatabare ve Waris gibi hücum oyuncularını kenarda tutmasının nedenini açıklarken de, "Yabancı oyuncu çıkarmak için stoperlerden birini dışarıya almak gerekiyor. O konuda sıkıntı çekiyoruz. Çünkü savunma oyuncusu alıp hücum oyuncusu koymak ve saha içinde değişiklik yapmak oldukça güç" ifadesini kullandı.


"RÜYADAN UYANDIK"
Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler Beşiktaş maçının kaybedilmesinin sorumlusu olarak defans oyuncuları, kaleci ve hakem Mete Kalkavan'ı gösterdi. "Rüyadan uyandık" manşetini atan Taka Gazetesi, "Trabzonspor 3 puan için gittiği Konya'da kaleci ve savunma hatalarıyla ağır bir yenilgi aldı. Mete Kalkavan, Beşiktaşlı Sosa'yı dışarı atamadı. Kalecisiz gibiydik. Ersun Yanal maça müdahale edemedi. Hakem çetesi önümüzü kesti. Mete Kalkavan yıldırdı, savunma ve kalecimiz izledi, Ersun Hoca Waris ve Yatabare'yi unuttu" ifadelerini kullandı. Karadeniz'in Sesi Gazetesi, "İşte bu hesapta yoktu. Beşiktaş karşısında Ersun Yanal'ın fırtınasını tanıyamadık. Aradığınız Trabzonspor'a şu anda ulaşılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin", Kuzey Ekspres Gazetesi, "Trabzonspor'a hiç yakışmadı. Tanıyamadık. Maçın diğer kötüsü ise hakem Mete Kalkavan'dı" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

Haberin Devamı


"KONYA'DA ŞEYTAN ÜÇGENİ"
Maçın hakemi Mete Kalkavan'a en sert tepkiyi gösteren Karadeniz Gazetesi ise, "TFF Başkanı Demirören talimatı verdi, MHK Başkanı Alp uyguladı, hakem Mete Kalkavan gereğini yaptı. Yıkım.. Konya'da Şeytan Üçgeni.. Trabzonspor, Beşiktaş karşısında belki galibiyeti getirecek futbol ortaya koyamadı ama Beşiktaşlı oluşlarıyla bilinen üçgene kurban gitti. Kalkavan Avraam'a yapılan faulü görmedi, cesaret edip Sosa'yı atamadı, Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü, bordo – mavilileri yıkadı" ifadelerini kullandı. Günebakış Gazetesi, "Erken hava ağır bedel. Trabzon duvara çarptı", Son Nokta ise, "Çok fena Yanal'dık. Golleri hediye ettik, maçı elimizle verdik" başlıklarını kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!