Trabzon'da Ersun Yanal rüzgarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda Ersun Yanal rüzgarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 16:40

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı çalışmalarla sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yeni sezonun ilk hazırlık kampında kondisyon ağırlıklı bir çalışma programı uygulayan bordo mavililerde teknik direktör Ersun Yanal'ın antrenman metodları damga vurmaya başladı. Bordo mavililerin dün sabah gerçekleştirdiği antrenmanda Yanal'ın yardımcıları futbolculara izokinetik kas kuvveti testi uyguladı. Bordo mavililerin bir hayli zorlandığı testte ilginç görüntüler ortaya çıktı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

İZOKİNETİK KAS KUVVET TESTİ NEDİR?
Teknolojinin gelişmesiyle bir çok alanda olduğu gibi insan kasının eğitilmesi ve rehabilitasyonu konusunda gelişmeler meydana gelmiştir. Daha önceleri İzometrik ve İzotonik (konsantrik - eksantrik) kasılma tiplerinden söz edilirken, bu kasılma tiplerinde kasların eğitilmesi ve rehabilitasyonu konusunda yaşanan yetersizlikler, bu konuda çalışan araştırmacıları yeni araştırmaya sevk etmiştir. Böylece araştırmacılar izokinetik (konsantrik - ekzantrik) kasılma tipini bulmuşlardır.

Haberin Devamı

İzokinetik Kasılma sabit hızla kasın kasılmasını sağlayan bir kontraksiyondur. Bu kasılmanın en önemli özelliği, kasın her açıda (seçilen tüm yay içinde) maxsimal güç altında çalışmasıdır. Bu kasılma tipininde ekzantrik ve consantrik özeliği vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!