Trabzon'da 37’inci Uluslararası Yarı Maraton koşulacak

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda 37’inci Uluslararası Yarı Maraton koşulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 14:07

Trabzon'da 37’inci Uluslararası Yarı Maraton koşulacak

Haberin Devamı

Fatih TURAN/TRABZON,(DHA) – TRABZON Büyüksehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlue, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında yapılacak olan 37’inci Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 22'nci Halk Koşusu ve 2’inci 10 kilometre koşusu ile ilgili açıklamalarda bulundu, Trabzonluları  organizasyona davet etti.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılacak olan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, Halk Koşusu ve 10 kilometre koşusu için Vali Yücel Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve organizasyon sponsoru İpragaz adına da Haydar Revi’nin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon kültür şehri olarak, barış içinde yarışı ilke edinen spor dünyasının da önemli merkezlerinden biridir. Bunu 37’inci Uluslararası Yarı Maraton ile devam ettireceğiz. Yarı maratona her zamanki gibi halk koşusunu da katacağız. Halk koşusunun 22'incisini ve 10 kilometre yarışının da 2’incisini icra etmiş olacağız. Halkımızın eşofmanlarıyla birlikte maratona ilgi göstermelerini bekliyorum” dedi.

BAŞARI ELDE EDENLERE PARA ÖDÜLÜ

Organizasyonun Atatürk Alanı’ndan başlayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

"Geçen yıl yarı maratona 328 yerli ve yabancı sporcu katılmıştı. Her yıl olduğu gibi başarı elde edenlere mütevazı hediyelerimizi takdim edeceğiz. Yarı Maratonda erkekler ve bayanlarda birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin, dördüncüye 500, beşinciye ise 300 dolar, 10 kilometre koşusunda birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye de 500 lira verilecek."

Gümrükçüoğlu koşulara katılım için kayıt işlemlerinin 17 Şubat’ta sona ereceğini de sözlerine ekledi.

MARATON KENT TANITIMI İÇİN FIRSATTIR

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da bu tür organizasyonların kentin tanıtımı noktasında önem arz ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Koşu sporun bir dalıdır. Herkes katılabilir. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da böyle etkinlikler düzenleniyor. Sponsora ve destek olanlara teşekkür ediyoruz. Bütün kamu ve kurum kuruluşlarında yetkisi olan tüm arkadaşlarımıza destek veriyoruz. Neticede bunlar şehrin tanıtımı için iyi bir fırsattır. Spor layıkıyla yapılacak bir hale gelirse, toplumdaki bazı sorunları önceden çözmüş oluruz.”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!