Trabzon ve Rize'den ABD ile İsrail'e öfke

Güncelleme Tarihi:

Trabzon ve Rizeden ABD ile İsraile öfke
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 15:13

Trabzon ve Rize'den ABD ile İsrail'e öfke

Haberin Devamı

Osman ŞİŞKO- Aytekin KALENDER/TRABZON, (DHA)- TRABZON ve Rize'de, ABD'nin Kudüs kararı, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri tarafından düzenlenen gösterilerle protesto edildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettikleri açıklamasına tepkiler sürüyor. Trabzon'da cuma namazı sonrası protesto gerçekleştirildi.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş Trabzon Sivil İnsiyatifi tarafından organize edilen protestoya destek verdi.  Ortak bildirinin okunduğu protesto gösterisinde "Katil İsrail, Filistin'den defol" ve "'Muhammed'in ordusu kafirlerin korkusu" sloganları atıldı. Bildirinin ardından bir araya gelen grup Uzunsokak Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirerek yaşananlara tepki gösterdi.
RİZE'DEN DE TEPKİ YAĞDI
Rize'de cuma namazı sonrası sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar atarak Kudüs ve Filistin'e sahip çıktı. Rize AK Parti İl Başkanlığı ve İnsanı Yardım Vakfı (İHH), ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki amacıyla cuma namazı sonrası 'Kudüs Cuma'sı' adıyla basın açıklaması ve yürüyüş yaptı.
Rize Sahil Camii önünde toplanan gurup adına konuşan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yunus Çoruh, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
DİMDİK AYAKTAYIZ
Rize İnsanı Yardım Vakfı İl Temsilcisi Recep Kaplan, yaşananlara karşı dimdik ayakta olduklarını vurgulayarak "Zalim ABD ve İsrail’e karşı dimdik ayaktayız. 81 ilde tüm arkadaşlarımız bu keyfi davranışa tepki vermekteyiz. Daima Kudüs ve Filistin bağımsız kalacaktır. Tüm Müslümanlar olarak birleşerek tepki vermeliyiz" diye konuştu.
SLOGANLARLA TEPKİ GÖSTERİLDİ
Açıklama ardından yaklaşık 300 kişilik kalabalık Sahil Camii'nden Memiş Ağa Belediye Parkı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş boyunca tekbirler getirilerek “Katil İsrail, Filistin’den defol!”, “Kudüs bizimdir bizim kalacak”, “Gazze’ye selam direnişe devam” şeklinde slogan atan grup daha sonra dua etti.   
ERBAŞ: ORTAK PLAN SÜRÜYOR
Öte yandan Rize'de Muhtarlar Derneği ve Federasyon Başkanı Mustafa Erbaş da konuya ilişkin açıklamada bulunarak Amerika ve İsrail’in Ortadoğu’daki ortak planlarının sürdüğünü söyledi.
Bu kararın yok hükmünde bir karar olduğunu ilan ettiklerini kaydeden Erbaş, “Uluslararası camiada Devlet vasfı taşıyan ve teröre destek veren Amerika ve İsrail, Ortadoğu’daki ortak planlarını gerçekleştirmeyi sürdürmektedir. Birleşmiş Milletler Nato, ABD ve Avrupa Birliği İsrail’in her sapkınlığına gerek el altından gerekse açıktan destek vermektedirler. İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa'nın bütün Müslümanların birleştiği buluştuğu Kudüs’ün Amerika başkanı tarafından İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi asla kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz. Bu kararın yok hükmünde bir karar olduğunu ilan ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!