Trabzon komada 5-4

Güncelleme Tarihi:

Trabzon komada 5-4
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, şampiyon adayını Avni Aker’de devirdi

Haftaya lider giren bordo mavililer, kendi saha ve seyircisi önünde Gençlerbirliği'ne mağlup oldu. Nefesleri kesen maçta Trabzon'un gollerini Selahattin (2), Hami ve Camarauli, G.Birliği'nin gollerini de Sandor (2), Mehmet (2) ve Erkan attı...

Allah’ın tokadı yok

Yılmaz Vural, eski takımına karşı aldığı galibiyet için ‘‘Harika sonuç’’ derken, sitem de etti...

Yılmaz kazandı 10. haftaya kadar Trabzonspor'u çalıştıran G.Birliği Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Özkan Sümer ile ilk randevusundan galip çıktı. Takımının aldığı bu galibiyetle buruk sevinç yaşadığını belirten Vural, M.Ali Yılmaz'ı yanlış yönlendirdiklerini belirttiği Sümer ve asbaşkan Hikmet Onur'u kastederek sitemde bulundu, ‘‘Allah'ın tokatı yok’’ dedi.

Taraftara teşekkür Vural'ın görüşleri şöyle: ‘‘Profeyonelim ama Trabzonspor'un şampiyonluğu benim en büyük dileğim. Enteresan bir maç oldu. Hami'nin çıkması bizim için avantaja dönüştü. Defanstan bir oyuncuyu hücuma çıkardım. Metin ve Erkan da çok güzel oynadı. Küme düşme mücadelesi verdiğimiz bir dönemde aldığımız skor harika. Centilmen taraftarına teşekkür ediyorum.’’

Alkış ve protesto

TRABZONSPOR, dünkü maçta Osman, Orhan ve Hüseyin'in yokluğunu hissetti. Ogün sakat sakat oynarken, Camarauli 4, İskender'de de 3 ay sonra ilk 11'de yer aldı. Tribünler maç 3-3 olduktan sonra takımlarını ve oyundan çıkan Abdullah'ı yuhaladılar. Maç bitiminde Trabzonspor'u protesto eden bordo mavili taraftarlar, G.Birliği takımını da alkışladılar.

Trabzon'da tarihi yenilgi

TRABZONSPOR'un G.Birliği karşısında aldığı 5-4'lük yenilgi tarihe geçti. Bordo mavililer 31 yıllık mazilerinde ilk kez Avni Aker Stadı'nda 5 gol birden yedi.

Sümer: Kendimizi imha ettik

Trabzonspor Genel Menajeri Özkan Sümer, 2 farklı öne geçmelerine rağmen, maçı kaybetmelerine anlam veremediğini ifade ederek, ‘‘Adeta kendi kendimizi imha ettik’’ dedi. ‘‘Oyuna istediğimiz gibi başlayamadık fakat iyi skor yakaladık. 2-0'ın güvenilir olması gerekiyordu ama değilmiş’’ diyen Sümer'in görüşleri şöyle:

‘‘Oyunu da toparlamamıza rağmen ikinci yarının başında yediğimiz golle sarsıldık. Bu arada üçüncü golü attık. Oyunun koptuğunu düşündüğümüz anda yediğimiz ikinci gol düzenimizi bozdu. Kendi kendimizi imha ettik.’’

Yönetimden jet toplantı

G.BİRLİĞİ maçı sonrası 10 dakika oturduğu koltuktan kalkamayan Başkan M.Ali Yılmaz, gazetecilerin sorularına, ‘‘Böyle maçın yorumu mu olur’’ yanıtını verdi. Daha sonra Yönetim Kurulu'nu acilen toplayan M.Ali Yılmaz, ‘‘Şu an için radikal kararlar almamız imkansız. Ancak kötü gidişe son vermek için acilen tedbir almamız şart’’ dedi. Bu arada yönetim, 1 milyon 80 bin dolar tutan transfer çeklerini maçtan önce futbolculara verdi.

Haftaya lider giren Trabzonspor, kendi saha ve seyircisi önünde Gençlerbirliği'ne teslim oldu: 4-5. Özellikle ikinci yarıda müthiş bir mücadeleye sahne olan maçta, karşılaşmanın kaderini ikinci 45 dakikadaki oyuncu değişiklikleri belirledi. Yılmaz Vural'ın sahaya sürdüğü Sandor ve Mehmet, Trabzonspor'u çökertti.

9. dakikada organize gelişen atakta Abdullah topu Ünal'ı bıraktı, kaleci ile karşı karşıya kalan bu futbolcunun güzel plasesini Hasan aynı güzellikte kornere çeldi. Köşe atışını Hami kullandı, G.Birliği ceza alanı karıştı. Top tekrar Hami'ye geldi, bu futbolcu bir kez daha kaleye doldurdu, top Erion'un eli ile temas etti. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Hami çok sert vurdu: 1-0.

25. dakikada fark ikiye çıktı. Selahattin- Vugrinec paslaşmasında Hırvat futbolcu Camarauli'yi gördü, kaleci ile karşı karşıya kalan Camarauli güzel bir plase ile topu ağlara yolladı: 2-0.

39. dakikada yine Nihat sert vurdu, savunmaya çarpan topta kaleci Nihat terse yatmasına rağmen son anda tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. Ve devre Trabzon'un 2-0 üstünlüğü ile kapandı.

52. dakikada gelişen ani G.Birliği atağında Mehmet sağdan indi, nefis ortasına ceza sahası çizgisinden Erkan gelişine mükemmel vurdu. Top Nihat'ın altından filelerle kucaklaştı:2-1

56. dakikada Vugrinec'in çapraz pasına Selahattin atak yaptı. Kaleci Hasan'dan önce topa ayağının ucuyla dokunarak filelere gönderdi: 3-1.

71. dakikada Metin'in ara pasıyla buluşan Mehmet çapraz pozisyonda sert vurdu. Top Nihat'ın yanında filelerle kucaklaştı: 3-2.

73. dakikada yine G.Birliği'nin geliştirdiği atakta Erkan, Nihat'la karşı karşıya kaldı. Vuruşu Nihat'tan döndü. Boşta kalan topu Mehmet kaleye plaseledi. Top Ogün'ün ayağının altından filelere gitti: 3-3.

79. dakikada Camarauli'nin ara pasıyla Çetin kaleci ile karşı karşıya kaldı. Çok kötü vurdu ve topu auta attı.

82. dakikada Metin'in topu ile savunmanın arkasında buluşan Sandor, Nihat ile karşı karşıya kaldı, düzgün vuruşu Başkent ekibini Trabzon'da öne geçirdi: 3-4.

88. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Tolunay'ın pasıyla Selahattin ceza alanında topla buluştu, rakibinden sıyrıldı ve sert vurdu: 4-4.

89. dakikada Ünal'ın gönderdiği top tüm savunmayı aştı, Ogün arka direkte bomboş pozisyonda kafayı vurdu, meşin yuvarlak direği sıyırarak auta gitti.

90. dakikada G.Birliği bir kez daha öne geçti. Yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest atışa Ümit Özat vurdu, kaleye gitmekte olan topa hamle yapan Sandor plaseledi: 4-5. Bu gol aynı zamanda maçın da skoruydu. Karşılaşma sonrası taraftarlar yönetimi istifaya çağırıp Trabzonspor'u yuhalarken, G.Birliği takımını da alkışlarla uğurladı.

HAKEMLER: Bülent Uzun (***), Metin Suyabakan (***), Rıfat Kınay (***)

TRABZONSPOR: Nihat (*)- Ünal (**), Ogün (*), Rada (**), İskender (*)- Hami (**) (Dk.60 Okan *), Tolunay (*), Camarauli (**) (Dk.79 Birol *), Abdullah (*) (Dk.77 Çetin *)- Vugrinec (**), Selahattin (**)

G.RBİRLİĞİ: Hasan (*)- Tolga (***), Ümit Özat (***), İsmail (**), Hakan Kaygusuz (*) (Dk.63 Sandor ***)- Erkan (****), Nihat (**), Metin (****), Hakan Demir (**) (Dk.87 İlker)- Erion (*) (Dk.46 Mehmet ****), Ümit Karan (**)

GOLLER: Dk.10 (penaltıdan) Hami, Dk.25 Camarauli, Dk.56 ve 88 Selahattin (Trabzon), Dk.52 Erkan, Dk.71 ve 73 Mehmet, Dk.82 ve 90 Sandor (Gençlerbirliği) SARI KARTLAR: Ümit Özat, Metin (Gençlerbirliği)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!