Trabzon’da SGK’nın Anlaşmalı Boşanarak Haksız Maaş Alanlarla Mücadelesi Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da SGK’nın Anlaşmalı Boşanarak Haksız Maaş Alanlarla Mücadelesi Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 11:15

Trabzon’da eşiyle anlaşmalı boşanarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) haksız maaş alanlarla mücadele sürüyor.
Trabzon’da 2008 yılında bugüne kadar binin üzerinde kişinin anlaşmalı boşanma yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan haksız maaş aldığını belirlediklerini ve bu kişilerin maaşlarını keserek idari veya haciz yoluyla bu maaşların geri aldıklarını belirten Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, denetimlerinin sürdüğünü söyledi.
Muvazaalı (anlaşmalı) borçlanmayla alakalı kuruma intikal eden şikayet ve ihbarlar kısa sürede değerlendirildiğine de dikkat çeken Müdür Bulut, sosyal güvenlik konusunda toplumda artık ciddi bir hassasiyet oluştuğunu söyledi. Blut "Etkin rehberlik ve denetimlerimizle sosyal güvenlik konusunda önemli bir toplumsal hassasiyet oluşturulmuştur. ALO 170 hattına gelen kayıt dışı ihbar şikayetlerinde artış meydan gelmiş ve buna bağlı olarak resen tescil edilen sigortalı sayılarımız artış göstermiştir. Kayıt dışı çalışma konusunda ise en çok şikayet gelen sektörler ise inşaat, yapı dekorasyon ve lokanta ve cafe işletmeciliğidir. Ayrıca İl Müdürlüğü olarak sigortalı sayılarımızda ise ortalama olarak yüzde 5 oranında artma olmuştur” dedi.
İl Müdürlüğü olarak tecrübeli yönetici kadro ve nitelikli personelle vatandaşlara hizmet sunmaya çalıştıklarını kaydeden Müdür Bulut, “İl Müdürlüğümüz Sosyal Güvenlik Kurumu’nun değişen ve gelişen yapısının taşradaki en iyi temsilcilerinden bir tanesidir. İl Müdürlüğümüz tecrübeli yönetici kadrosu ve nitelikli personeli ile doğru, hızlı, kolay ulaşılabilir ve güler yüzlü sosyal güvenlik hizmetini her geçen gün artan kalitesiyle vatandaşlara sunan bir Kurumdur. Son yıllarda il müdürlüğü olarak geldiğimiz nokta son derece memnuniyet verici olmakla birlikte her geçen gün bu çıtayı yükseltmek için daha çok çaba sarf ediyoruz. Vatandaşımıza daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, vatandaşımızın Kurumumuzda geçirdiği süreyi nasıl daha da kısaltabiliriz, onları Kurumumuzdan nasıl memnun bir şekilde uğurlayabiliriz? Bu ve benzer konularda sürekli iyileştirme çalışmaları yapıyoruz.
Hiç şüphesiz ki hizmeti kalitesi için öncelikle nitelikli, mesleki bilgisi tam ve Kurumlarında mutlu olan çalışanlara; daha sonra da bu çalışanların işlerini rahatça yapabilecekleri, fiziksel açıdan elverişli hizmet binalarına ihtiyaç vardır. İl Müdürlüğümüz eğitimli, son derece nitelikli ve dinamik bir personele sahip. Bizlerde geçen zaman içerisinde yönetim olarak hem personelimizin işlerindeki hakimiyetlerini hem de Kurumsal bağlılıklarını artırmak için sayısız çalışma yaptık. Eğitimler düzenledik, kültürel etkinlikler ve sosyal projeler ile personelimiz ile bir araya geldik. Ve şunu söyleyebiliriz ki personel memnuniyetimizi önemli oranda arttırmayı başarabildik” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!