Trabzon’da İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 16:32

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROFESYONELLERİ DERNEĞİ (İSAG) İLE KTÜ İŞBİRLİĞİ VE TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİYLE DÜZENLENEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ KTÜ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) ile KTÜ işbirliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oklan Çuvalcı, İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, iş müfettişleri ve üniversite öğrencilerinin hazır bulunduğu toplantıda iş sağlığı ve güvenliğinin toplumlar için önemine dikkat çekildi.
Seminerde katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, iş kazalarının sonuçlarının bütün toplumu bir hayat boyu etkilediğine dikkat çekerek “30 Haziran 2013’te iş sağlığı ve güvenliği yasası çıkarıldı. Geriye eğitim kalıyor. Genç arkadaşlarımdan bu seminerden çok iyi faydalanmalarını istiyorum. Gençlerimiz bu seminerlerde öğrendikleriyle gelecekte iş hayatının güvenli olmasına yön vereceklerdir” dedi.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN 3 ÖNEMLİ HUSUS VAR
İş sağlığı ve güvenliği için üç önemli husus olduğuna dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu üç önemli unsurun başında işyerlerinin gerekli tedbirleri alıp almaması geliyor. Bu durum devletimiz tarafından artık sıkı şekilde denetleniyor. İkinci olarak çalışanların dikkatli olmaması, gerekli prensiplere dikkat etmemesi, üçüncü olarak ise eğitimsiz olunmasından dolayı iş hastalıkları ve iş kazaları meydana geliyor. Resmi rakamlara göre her altı saatte bir kişi iş kazaları nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu da demek oluyor ki her gün ekmek parası kazanmak için evinden çıkan insanların dördü evine dönemiyor. Hem işçilerimizin daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak, hem de beden ve ruh sağlıklarını korumak için mutlaka mevzuatta belirtilen iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması gerekmektedir. İş kazaları ve meslek hastalıklarından korunmanın en etkin yolu işyerlerinde iş güvenliği prensiplerine uygun bir çalışma düzeni kurmaktır.”
Konuşmasında 2 bin çalışan ile faaliyetlerini sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği noktasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!