Trabzon’da Elazığlılar Gecesi

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da Elazığlılar Gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 16:49

ELAZIĞLI ÜNİVERSİTELİLER DERNEĞİ TRABZON TEMSİLCİLİĞİ 4.GELENEKSEL ELAZIĞLILAR GECESİ DÜZENLEDİ.

Elazığlı Üniversiteliler Derneği Trabzon Temsilciliği 4. geleneksel Elazığlılar gecesi düzenledi.
Trabzon’da okuyan Elazığlı üniversitelilerin ve Trabzon’da yaşayan Elazığlıların yoğun katılım gösterdiği 4. Geleneksel Elazığlılar gecesine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’da katıldı. Soylu’ya 23 numaralı Elazığspor forması hediye edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Elazığlı Üniversiteliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Harun Çobanoğlu, "Elazığlı Üniversiteliler Derneği Trabzon temsilciliği olarak bizlerin amacı, siz değerli hemşehrilerimizi bir çatı altında toplamak, gurbetteki Elazığlılar olarak bizlerin memleket özlemini bir nebzede olsa gidermek, Elazığ’ın kültürünü yaşatıp Gakkoşların sesini Trabzon’dan tüm Türkiye ye duyurmaktır” dedi.
Derneğin Genel Başkanı Doruk Ziya Okubay ise, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti. Okubay, ”Kıymetli öğrenci arkadaşlarıma, Elazığ dışında okuyan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sizler bu teşekkürü fazlasıyla hak ediyorsunuz. Neden derseniz, il dışında okuyan öğrenci kardeşlerim iyi bilirler, üniversitelerde yeni dostluklar kurulur ve bu dostluklar kurulmadan önce nerelisin diye sorulur. Bizler Elazığlıyız dediğimizde, bizlerle tanışan herkesin Elazığla ilgili güzel anıları canlanır. Bu tepkiyi vermelerine sebep sizlersiniz. Çünkü Elazığ’ı, Elazığlıyı tanımayan insanlar Elazığ’ı ve Elazığlıyı memleketlerinden okumak için ayrılmış pırıl pırıl adeta birer bayrak gibi, Harput gibi Balak Gazi gibi dimdik duran kültür temsilcileriyle tanıyor. Sizlerle tanıyor. Sizler Elazığ’ın gülen yüzüsünüz, merhaba diyen elisiniz. Sizler Elazığ’ın vizyonusunuz” şeklinde konuştu.
Çayda Çıra halk oyunu ile başlayan gecede renkli görüntüler ortaya çıkarken, sanatçı Emrah Güllü de türküleriyle geceye renk kattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!