Trabzon’da 10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programına Katılanlara Sertifikaları Verildi

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da 10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programına Katılanlara Sertifikaları Verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 17:43

TRABZON VALİLİĞİ, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VE DOĞU KARADENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ İŞBİRLİĞİ İLE 10. KALKINMA PROGRAMLARI KAPSAMINDA DÜZENLENEN EĞİTİM SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği işbirliği ile 10. Kalkınma Programları kapsamında düzenlenen eğitimin sertifika töreni gerçekleştirildi.
KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile kursiyerler katıldı.
Eğitim sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, “Son yıllarda hem kamu yönetiminde yaşanan değişim ve dönüşüm, hem de dünyada ve Türkiye’de yaşanan değişim ve dönüşüm bütün alanlarda olduğu gibi kamu alanında da bir zihniyet dönüşümüne ve bu kalitenin geliştirilmesi ihtiyacını ortaya çıkardı. Daha önce özel sektörde uygulanan performans, Ar-Ge, yenilikçi politikalar, izleme-değerlendirme ve proje yönetimi gibi pek çok deyim artık kamu yönetiminde de yer aldı. Bunu uygulayacak mekanizmaların da kendilerini bu anlamda yenilemeye ve geliştirmeye ihtiyaçları var” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, “Ar-Ge yönetimi ve proje hazırlama ile kurumlarda iş planlamaları konuları çok önemliydi. Bu iki önemli alanda eğitim verilmiş olması çok anlamlı. Çünkü proje yönetimi ve iş planlamaları belediyelerimiz için olmazsa olmazdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise, kurumlarda daha profesyonel bir anlayışın geliştirilmesini sağlaması bakımından bu eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal da, 9 Kasım-29 Aralık tarihleri arasında yapılan eğitim seminerinin 165 saat olduğunu ve bu seminere 227 kişinin katıldığını belirtti.
Konuşmaların ardından eğitim seminerine katılanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!