Trabzon basını açtı ağzını yumdu gözünü

Güncelleme Tarihi:

Trabzon basını açtı ağzını yumdu gözünü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 13:04

Ligde bu sezon umduğunu bulamayan ve lider Beşiktaş’ın 14 puan gerisinde kalan Trabzonspor’da, Ziraat Türkiye Kupası’nda Medicana Sivasspor’a elenmenin şoku yaşanıyor. Maçın ardından hakem Mete Kalkavan’ın odağında olduğu yerel basındaki eleştiri oklarından, Teknik Direktör Ersun Yanal ve futbolcular da nasibini aldı.

Haberin Devamı

Trabzonspor, sezonun en kötü günlerinden birini dün yaşadı. Akşam saatlerinde PFDK tarafından Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na 180 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verildiği açıklanırken, Trabzonspor da çeyrek final umuduyla çıktığı Medicana Sivasspor maçında uzatmaların son dakikasında yediği golle kupaya veda etti.


HAKEME BÜYÜK ÖFKE
Kupadan elenmenin ardından Trabzonspor camiasının hedefinde maçın hakemi Mete Kalkavan vardı. Özellikle Sivassporlu Eneramo’nun 75’inci dakikada Aytaç Kara’ya yaptığı sert hareketin sarı kartla geçiştirildiğini ancak Salih Dursun’un 84’üncü dakikada sarı kart bile gerektirmeyecek bir pozisyonda kırmızı kartla oyun dışına gönderildiğini ileri süren bordo – mavililer, hakemi taraflı davranmakla suçladı.


HAKEM, FEDERASYON VE MHK’YA SERT SÖZLER
Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler, Medicana Sivasspor mağlubiyetini hakem Mete Kalkavan’ın yanlı yönetimine bağlarken, TFF ve MHK’yi sert sözlerle eleştirdi. Özellikle Cardozo’yu kadroya almaması nedeniyle Teknik Direktör Ersun Yanal da eleştirilerden nasibini aldı.

Trabzon basını açtı ağzını yumdu gözünü


“ADİ TETİKÇİLER!”
Taka Gazetesi, “Adi tetikçiler!” manşetinin spotunda, “Başkana 6 ay ceza verdiler, Sivas’a karşı sahada takımı kasıtlı 10 kişi bıraktılar. İşkence çekiyoruz. TFF talimat verdi, Kalkavan ipimizi çekti” ifadesini kullandı. Yönetim ve teknik kadroyu da eleştiren gazete, “Ersun Yanal böylesine önemli bir maçta Cardozo’yu kadroya almıyorsa, ‘Bu adam Fener’in adamı mı?’ diyenleri biraz daha dinlemek gerekmez mi? TFF Trabzonspor’la daha ne kadar oynayacak? Başkan, ‘Bu işleri düzeltemezsem bırakırım’ demişti. İşleri Arap saçına çevirdi. Peki şimdi ne yapacak? Başkan takımın kimyasını bozdu, Ersun Yanal Cardozo’yu evde unuttu. Sergenli Sivas geldi, turu alıp gitti. Yönetim Yanal’ı hesaba çekmeli” cümleleriyle Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Teknik Direktör Ersun Yanal’ı da adeta topa tuttu.


“BÜLENT YILDIRIM’IN YAPAMADIĞINI...”
Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi, “Kupadan çekildik... Hakem rezil, takım berbat, taraftar gergin. Ne olacak Fırtına’nın hali? TFF muradına erdi. Lig şampiyonluğu yarışından sonra Türkiye Kupası’na da erken veda ettik. Kadıköy’de Bülent Yıldırım’ın yapamadığını Avni Aker’de Mete Kalkavan yaptı” diyerek eleştirilerini hakeme yöneltti.

Günebakış Gazetesi, “Şok.. Şok.. Şok.. Trabzon Kupa’da da yok! TFF ve MHK Fırtına’nın işini bitirdi. Yatabare 2 gol attı ama Salih ve İshak’ın hataları resmen sonumuzu hazırladı. Mete Kalkavan da kartları ve kararlarıyla resmen Trabzonspor’u budadı” başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

Trabzon basını açtı ağzını yumdu gözünü


“BU AŞKIN KATİLİ SENSİN..”
Karadeniz Gazetesi, hakem Mete Kalkavan’ın büyük boy fotoğrafını kullandığı spor sayfasında, “Bu aşkın katili sensin. Kalkavan rezil yönetimiyle kupa rüyamızı Sivas karşısında sona erdirdi. TFF ve MHK ligin ardından kupada da Trabzonspor’u saf dışı bırakmak için düğmeye bastı. Mete Kalkavan görevini eksiksiz yerine getirdi. Eneramo’yu atamayan Kalkavan, Salih’i tereddütsüz harcadı, bordo – mavili takımın tek tutar dalını elinden aldı. Alın kupanızı başınıza çalın” ifadelerini kullandı.

Trabzon basını açtı ağzını yumdu gözünü


“İNFAZ”
Kuzey Ekspres Gazetesi, “Hakem kararıyla.. Trabzonspor, çifte şampiyonluk hedefiyle yola çıktı ama ikisinde de yüzü gülmedi. Bordo – mavililerin hızını önce bireysel hatalar sonra hakem kesti” derken, Karadeniz’in Sesi Gazetesi de, “İnfaz” manşetinin spotunda, “Ligde Bülent Yıldırım’ın yapamadığı infazı, kupada Mete Kalkavan gerçekleştirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!