Trabzon Barosu'ndan Trabzonspor Kulübü'ne tepki!

Güncelleme Tarihi:

Trabzon Barosundan Trabzonspor Kulübüne tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 11:16

Şike sürecinde yeniden yargılamanın önünü açan profesörler Feridun Yenisey ile Ayşe Nuhoğlu'nu, düzenlenecek bir seminere eğitimci olarak davet eden Trabzon Barosu, Trabzonspor Kulübü ve taraftarların tepkisi üzerine çağırmaktan vazgeçti. Baro, Trabzonspor'dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya ise sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Türkiye Barolar Birliği tarafından Trabzon'da 30 Nisan 2016 tarihinde düzenlenecek olan 'CMK Uygulamaları-İstinaf' Meslek İçi Eğitim Semineri, Trabzonspor ile Trabzon Barosu'nu karşı karşıya getirdi. Trabzonspor kulübü, şike sürecinde yeniden yargılama yapılması yönünde mütala veren Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey'in Trabzon'da düzenlenecek seminere çağrılmalarına açıklama yaparak tepki gösterince, Trabzon Barosu, bu iki ismin çağrılmasından vazgeçti.

"KİMSEDEN İZİN ALACAK DEĞİLİZ"
Trabzon Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey'in saygın hukukçular olduğu belirtilerek, "Eğitim Anayasal bir hak olup meslektaşlarımızın değişen mevzuat çerçevesinde bilgilerini tazelemelerinden, kendilerini güncellemelerinden daha tabi bir durum düşünülemez. Trabzon Barosu bu çalışmaları yaparken eğitimci olarak kimleri çağıracağı konusunda kimseden izin alacak da değildir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

"ÇİRKİN BİR ALGI OPERASYONU"
Trabzon Barosu'nun şike sürecinde daima Trabzonspor'un yanında olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Hukuki sürece katkı yaptığı, birçok üyelerimizin hiçbir karşılık beklemeksizin kulübümüze hizmet verdiği ve vermeye de devam ettiği kamuoyunun malumudur. Diğer yandan Trabzon Barosu olarak hiçbir zaman şikeden beslenmediğimiz, şehrimizin imajını zedeleyenlere, geleceğini karartanlara zımnen dahi olsa destek de vermediğimiz bilinmektedir. Şike sürecinde yargıya müdahalede bulunan siyasetçilere, federasyon yetkililerine, 'şike kumpası' soruşturmasına mahkumiyetle sonuçlanan yargılama sürecinde görev yapan hakim ve savcıların görevden el çektirilmesine çeşitli saiklerle tek söz edemeyenlerin, baromuza ve saygın konuklarına karşı çirkin bir algı operasyonu yürütüp, 'şehrin hassasiyetleri' söylemi ile hedefe konulmaları kimsenin hakkı ve haddi değildir" denildi.

KATILIMCILAR DEĞİŞTİ
Seminerde eğitim verecek isimlerde değişikliğe gidildiğinin de belirtildiği açıklamada, son olarak şu ifadeler kullanıldı:
"Üzülerek ifade etmeliyiz ki, bu şuursuz davranış ve hedef gösterilme nedeniyle şehrimizde tatsız yeni olayların yaşanmaması adına seminerimizin başka katılımcılarla aynı yer ve saatte icra edilmesine karar verilmiştir. Bilinmelidir ki yaşanan bu durum geçtiğimiz hafta Trabzonspor-Fenerbahçe futbol müsabakasında yaşanan hadisenin bir başka tezahürüdür. Söz konusu maçta hakeme yönelik fiili müdahale ile oluşturulan algı operasyonu ile misafirlerimize yönelik tutum aynı yanlış zihniyetten beslenmektedir. Trabzonspor'un haklı davasındaki hak arayışına, hatta şehrimize zarar veren bu zihniyetin olumsuz etkilerinin görülmesi ve artık terk edilmesi gerektiğini kamuoyuna duyuruyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!