Toz kalkıyor diye öğrenciye yol yok

Güncelleme Tarihi:

Toz kalkıyor diye öğrenciye yol yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 00:00

Keçiören Kuşcağız Mahallesi’ndeki TOKİ konutları, öğrencilerin toz kaldırdığı ve site sakinlerini rahatsız ettiği gerekçesiyle okula giden kestirme yolu öğrencilere kapattı.

Haberin Devamı

Keçiören Kuşcağız Mahallesi Yunus Emre İlköğretim Okulu velileri, çocuklarının site içerisinden geçmesine izin vermeyen site yönetimine tepki gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni yolun çocuklar açısından güvenli olmadığını ve okul yolunu uzattığını belirten veliler, “Site yönetimi burası bizim özel mülkiyetimiz diye çocukların TOKi konutları içinden geçen yolu kullanmasına izin vermiyor. Çocuklarımızı tehlikeye atıyorlar” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.

Köpek sürüleri dolaşıyor

Veli Filiz Köse, TOKİ konutlarında oturan sakinlerin şikayetleri üzerine okul zilinin çalmadığını iddia ederek, “Çocuklarımız sitenin içinden geçerken toz kaldırıp, site sakinlerini rahatsız ediyormuş. TOKİ’de oturanlar rahatsız olmasın diye okulda zil bile çalınmıyor” dedi. Veli Sebahat Bayoğlu ise daha önce bu bölgede küçük bir çocuğun öldürüldüğünü belirterek, “Bu yol küçük çocuklar için çok tehlikeli, başıboş köpek sürüleri dolaşıyor. İçki içenler, serseriler burda dolaşıyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bizi görmek istemiyorlar

12 yaşında engelli bir çocuğu olduğunu söyleyen Ayşegül Palas ise tepkisini şöyle dile getidi:
“TOKİ konutlarında oturmadığımız için bu yolu bize kullandırmıyorlar. Benim engelli bir çocuğum var ve yolun uzamasından memnun değilim. TOKİ sakinleri 100 TL aidat verdikleri için bizi sitelerinde görmek istemiyorlar.”

Toz kalkıyor diye öğrenciye yol yok

Bu yol özel mülkiyet

Yunus Emre İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Muttalip Özci söz konusu yolun TOKİ konutlarına ait olduğunu ve özel mülkiyet olduğunu açıkladı. Aynı zamanda TOKİ konutlarında oturan Özci, “Bu yol belediyeye ait bir sokak yada cadde değildir. Eğer öyle bir şey olsaydı zaten herkes burayı kullanırdı. Bu okulun sıkıntısı yol değildir. Okulun yapıldığı yer yanlıştır. ” dedi.

 

Öğrencilerin site içinden geçen yolu kullanmasına izin vermeyen yönetim, okula giriş-çıkış saatlerinde site girişindeki kapıyı kilitliyor. Öğrenciler ise çareyi, güvenlik görevlilerine yakalanmadan kapı üzerinden atlamaya çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!