Toyota ve Mazda elektrikli araç projesinde iş birliği mi yapacak?

Güncelleme Tarihi:

Toyota ve Mazda elektrikli araç projesinde iş birliği mi yapacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 23:26

Japonya merkezli otomobil üreticileri, bağlantılı modeller ve elektrikli araçları kapsayan olası bir ortaklık projesiyle alakalı görüşmelerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Automotive News'un haberine göre Japon otomobil üreticileri Toyota Motor Corp. ve Mazda Motor Corp., elektrikli araçlar ve bağlantılı modellerle alakalı müşterek bir proje için görüşmeler yapıyor.

İki firma, otomotiv endüstrisinde yaşanan büyük teknolojik değişikliklere uyum sağlamak adına, ortak çalışılması mümkün olan 10 olası konu için masaya oturmuş durumda.

Mazda'nın Yönetici Başkan Yardımcısı Akira Marumoto, Tokyo'da düzenlenen bir brifingde, konunun tartışıldığını kabul etti ancak detay vermekten kaçındı.

Toyota ve Mazda, 2015 yılında bir anlaşma yaparak "uzun süreli ve iki tarafa da fayda sağlayan bir ortaklık" amaçladıklarını göstermişti. Yapılan anlaşmanın kapsamı doğrultusunda "her iki firmanın da güçlü yanlarını en iyi şekilde değerlendirmek" için bir komite kuruldu. Böylece "geniş ve anlamlı bir ortaklık" için ilk adımlar atılmış oldu.

Haberin Devamı

Reuters'ın o günlerde yaptığı bir habere göre partnerlik, ileri güvenlik sistemleri ve alternatif güç ünitelerini kapsıyordu. Mazda, oldukça verimli olan dizel ve benzinli Skyactiv motorları için Toyota'dan yakıt hücreleri ve hibrit teknolojisi desteği alacaktı.

Toyota ve Mazda elektrikli araç projesinde iş birliği mi yapacak
 tarafından hazırlanmıştır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!