Toskana'da şarap ve puro turu

CHIANTI CLASSICO TURU

Bu yörede mutlaka Greve in Chianti, Castelline in Chianti, Radda ve Gaiole in Chianti şarap kasabalarını gezin. Kaliteli şarapları ile ünlü Antinori, Frescobaldi, İsole e Olena ve Renzo Masi gibi şarap fabrikaları mutlaka gezilmeli. Floransa'dan sabah erken çıkarsanız bu bölgeyi gezip, akşam geri dönebilirsiniz.

Yalnız kendinize bu güzergahı ve şarap fabrikalarını bilen tecrübeli bir rehber bulun. DETUR'un bize bulduğu Marco gibi.

MONTALCINO VE MONTEPULCIANO TURU

Yol, yemek, şarap ve puro yorgunluğunu gidermek için Floransa'da bir gün dinlendikten sonra, İtalya'nın bir başka şarap yöresi olan Montalcino ve Montepulcino'ya gidin. Chianti bölgesinin güneyinde yer alan tarihi Montalcino şehir ve kalesinin hemen etrafındaki araziler Sangiovese üzümünden üretilen 'Brunello di Montalcino'ile 'Rosso di Montalcino' isimli iki şaraba ev sahipliği yapar. Bu şaraplar Chiantilerden çok daha tok gövdeli, daha konsantre, güçlü ve uzun ömürlü. Gerçek lezzetini almak için ya şişedeki tarihten itibaren 10-20 yıl yıllandırmak ya da o tarihi doldurmuş olanı almak gerek. Hemen içime hazır biraz daha ucuz olanı 'Rosso di Montalcino'.

(Devamı var)
Yazarın Tüm Yazıları