Toshack:Türkiye'den transfer düşünmüyorum

Güncelleme Tarihi:

Toshack:Türkiyeden transfer düşünmüyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2001 00:00


Tatilini geçirmek üzere İstanbul'da bulunan Beşiktaş'ın eski çalıştırıcısı, İspanya'nın Real Sociedad takımının teknik direktörü John Benjamin Toshack, Türkiye'den herhangi bir futbolcuyu transfer etmeyi düşünmediğini söyledi.
Haberin Devamı

Toshack, Parksa Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, İspanya'da Avrupa Birliği dışından 3 futbolcu oynatabildiğini belirterek, "Benim elimde şimdi Avrupa Birliği dışından 4 futbolcu var. Bu nedenle de bir Türk futbolcusunu transfer etmem mümkün değil" dedi.

Eski takımı Beşiktaş'tan Ali Eren'i istediği yolundaki haberlerin geçekle bir ilgisi olmadığını söyleyen Galli teknik adam, ne bu futbolcu için, ne de siyah-beyazlıların takasta kullanmak istediği Ayhan için bir girişimi olmadığını SÖYLEDİ.

"TÜRKİYE'DE OLMAKTAN MUTLUYUM"

Yeniden Türkiye'de olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu da ifade eden Toshack, "Beşiktaş'ta çok iyi 2 yıl geçirdim. Burada yaşadığım güzel anılar nedeniyle Real Sociedad'ı da Türkiye'ye getirmek istedim. Çok genç oyuncularım var ve onların Türkiye'yi tanımalarını ve buradaki sıcak ilgiyi yakından görmelerini uygun buldum" dedi.

"TERİM'İN İŞİ ZOR"

AC Milan'ın teknik direktörlüğünü yapacak olan Fatih Terim'in işinin bir hayli zor olduğunu söyleyen Toshack, "Terim, İtalya Ligi'ni geçen yıla oranla daha iyi biliyor. Ayrıca,Fiorentina'dan ayrıldıktan sonra 4-5 ay dinlenme süresi buldu. Bu süreiçinde de AC Milan'ı iyi etüt etmiştir. Yaptığı Türk futbolu açısından çok önemli bir olay, ama orada işi kolay değil. Çünkü Roma, Lazio, Juventus ve Parma gibi çok zorlu rakipler onu bekliyor." diye konuştu.

"DAUM BAŞARILI OLACAKTIR"

Beşiktaş'ın hocası Christoph Daum'a da değinen Galli çalıştırıcı, "Daum yetenekli bir teknik adam.B eşiktaş'ta başarılı olacaktır" dedi.

"FENER AVANTAJLI"

F.Bahçe ve G.saray'ın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki şanslarını da değerşlendiren Galli çalıştırıcı, Galatasaray'ın bu sezon çok borcu bulunduğunu ve birçok oyuncusunu da kaybettiğini belirterek, bunun da Fenerbahçe'yi avantajlı bir duruma getirdiğini ifade etti.

"G.SARAY'I ŞİKAYET ETTİK"

Arif'in transferinden dolayı almaları gereken paraya henüz kavuşamadıklarını belirten Toshack, bu nedenle Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet ettiklerini söyledi.

"TAYFUN YENİ SEZONA YETİŞECEK"

Öte yandan, Real Sociedad'da forma giyen Türk futbolcu Tayfun'un sakatlığının sürdüğünü anlatan Toshack, ''Bu futbolcumuzun ayağında bir kırık vardı. Ancak yeni sezona yetişecek'' dedi.

3 HAZIRLIK MAÇI YAPACAKLAR

Türkiye'de 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında kamp yapacaklarını belirten John Benjamin Toshack, bu süre içinde 3 de hazırlık maçı oynayacaklarını açıkladı.

İlk hazırlık maçını 29 Temmuz'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'ye karşı oynayacaklarını söyleyen Galli teknik adam, 3 Ağustos'da İzmit'de Kocaelispor ile karşılaşacaklarını, 1 Ağustos'ta da Bursaspor veya Beşiktaş takımlarından biriyle karşı karşıya geleceklerini belirtti. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!