Toshack, her gittiği yerde ülkemizi tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Toshack, her gittiği yerde ülkemizi tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2001 01:29

İki yıl önce ayrıldığı Beşiktaş'ı unutamadığını söyleyen Galli hoca, ‘‘Türkiye'nin güzelliklerini ve futboldaki gelişimini izlettirmek, olumsuz izlenimleri silmek için Real Sociedad'ı getirdim’’ dedi.

Haberin Devamı

İspanya'nın Real Sociedad takımını çalıştıran John Benjamin Toshack, iki sezon önce ayrıldığı Beşiktaş'ı unutamadığını, Türkiye sevgisini yüreğinde taşıdığını ve her gittiği yerde ülkemizin tanıtımını yaptığını söyledi. Galli hoca, Hürriyet'e verdiği özel röportajda ilginç konulara temas etti, önemli mesajlar verdi...

‘‘Real Sociedad’ın bulunduğu Bask bölgesinde Türkiye hakkındaki olumsuz izlenimleri silmek için elimden geleni yapıyorum. O bölgenin insanına Türkiye'nin güzelliklerini ve futboldaki gelişimini izlettirmek için R.Sociedad'ı getirdim. Yalnızca Beşiktaş'la değil Türk halkı ile de gönül bağım var. Ben insanları çok severim. Ama Türkiye sevgisi bir başka. Avrupa'daki kötü imajınızı silmek lazım. Ben göreve hazırım. Türkiye'nin gönüllü turizm elçisiyim. Türkiye'den gelecek tekliflere açığım. Benim için takım önemli değil. Bir gün mutlaka Türkiye'ye geleceğim. Bu milli takım olur, ya da kulüp takımı ama Türkiye sevgisi kalbimde hiç eksik olmayacak.

ANADOLU UYANDI

Türk futbolu kabuk değiştiriyor. Artık dört büyükler kavramı ortadan kalktı. Önümüzdeki sezon Anadolu'dan bir takım lig şampiyonu olursa kimse şaşırmasın. Anadolu takımları uyanmış. Haklarını savunuyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla G.Antepspor, Bursaspor, Kocaelispor, Ankaragücü ve G.Birliği korkulacak takımlar.

DAUM’A GÜVENİN

Beşiktaş'ta 2 yılda çok şeyler değişmiş. Arkamda 17 hafta yenilmeyen bir takım bırakmıştım. Alt yapıdan gelecek vaadeden isimleri kazandırdım. Ben gittikten sonra alt yapıdan bir tane oyuncu alınmamış. Bu durum beni üzdü. İki yılda 4 teknik adam değiştirmek iyi bir reçete değil. Briegel'le yola devam edilmeliydi. Daum takımı kısa sürede toparlar. Türk Milli Takımı 2002 Dünya Kupası'nda oynamalı. Çünkü başarı için her şey mevcut. İleride Türkiye ile İspanya finalde karşılaşırsa hiç şaşırmam. Fatih Terim'in Milan'ın başında oluşu Türk futbolcusunu kamçıladı. Terim güçlü bir karaktere sahip. Ancak işi kolay değil. ’’

GALATASARAY SU ALIYOR

Haberin Devamı

Toshack, sarı kırmızılı yöneticilere mesaj göndererek, ‘Ben olsam, şampiyonluklardan önce gemimi kurtarırdım’ dedi.

Haberin Devamı

EKONOMİK ÇÖKÜNTÜ

Toshack, Şampiyonlar Ligi için F.Bahçe'ye oranla daha şanslı bulduğunu söylediği G.Saray'ın ekonomik çöküntüye uğradığını ve geleceğinin karanlık olduğunu vurguladı. Ve şunları söyledi: ‘‘Futbolda altın çağını yaşayan G.Saray, nasıl oluyor da ekonomik krizde anlamıyorum. Arif'in transferi nedeniyle R.Sociedad'a olan borçlarını hala ödemediler. Bunlar yetmezmiş gibi bir de oyuncu transfer ediyorlar.

KAÇAN KAÇANA

Fatih, Okan, Emre, Hakan elini kolunu sallaya sallaya gidiyor, bonservis ücreti almıyorlar. UEFA Kupası'nı almış oyuncular G.Saray'dan adeta kaçıyor. G.Saray gemisi su alıyor, kimse görmüyor.  Sen, üst üste 4 lig, ardından da UEFA Kupası'nı kazan, sonra da bat. Ben olsam, şampiyonluklardan önce gemimi kurtarırdım.

ONU ÇOK SEVDİK

Haberin Devamı

İki yıl ayrı kaldığı Türkiye’de unutulmamanın gururunu yaşadığını anlatan Toshack, ‘‘4 yaşındaki çocuklar bile ilgi gösteriyor. Nişantaşı'nda gezerken neredeyse kaldırımdaki kediler, köpekler bile ‘iyi akşamlar Toshack' diye el sallıyor’’ diyerek espri yaptı. Ve şöyle devam etti: ‘‘Türkiye çok sıcak bir ülke. Her şeyden önemlisi insanlık var. Beşiktaş, G.Saray ve F.Bahçe dışında Türk takımı bilmeyen İspanyollara Bursaspor'u Kocaelispor'u tanıttım. Artık beni Türk halkından biri olarak görsünler. Hiçbir ülkede Türkiye'de olduğu kadar rahat hareket edemiyorum. İstiyorum ki, Trabzonlu'su da F.Bahçeli'si de Kocaelisporlu'su da Toshack'ı sevsin. Çünkü ben onları çok seviyorum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!