Torunlu açılış

Güncelleme Tarihi:

Torunlu açılış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 23:19

TBMM tarafından düzenlenen ‘Sultan II. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu’ dün Dolmabahçe Sarayı’nda başlarken açılışa Abdülhamid’in torunu Harun Osmanoğlu ve onun oğlu Ayhan Osmanoğlu ile 5. kuşak torunu Nihan Osmanoğlu da katıldı.

Haberin Devamı

Açılışta konuşan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Abdülhamid’in büyük bir devlet adamı olduğunu, onu anmanın da doğru olduğuna inandıklarını söyledi. Kahraman, “Sultan Abdülhamid, içte ve dışta huzur sağladı. Abdülhamid Han, hal edilmeseydi ne Trablusgarp savaşı ne Balkan Harbi ne de Birinci Cihan Harbi olurdu. Olsa bile biz katılmazdık. Bu harplerden sonra elektriksiz kaldık, gaz yağı bitti, mum bitti ve millet çıraya mahkûm oldu” dedi.

Sempozyumun yanı sıra Abdülhamid döneminde kullanılan yemek masası, yatak odası, çalışma masası, koltuk takımları, cülus ve yabancı devlet adamlarından gelen hediyelerin de yer aldığı sergi de açıldı. Sergi ve sempozyum açılışına MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve tarihçi İlber Ortaylı ile eski AK Parti Milletvekili Bülent Arınç da katıldı. Sultan II. Abdülhamid döneminin kültürel, sosyal, ekonomik, siyasi ve tarihi açıdan tüm yönleriyle ele alınacağı sempozyumda Dolmabahçe Sarayı Medhal ve Binek Salonlarında toplam 16 akademik oturum gerçekleştirilecek. Yurtiçi ve yurtdışından 65 seçkin akademisyenin yer alacağı sempozyum 25 Eylül’e kadar sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!