'Torpil' çelişkisi

Güncelleme Tarihi:

Torpil çelişkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 00:23

GEZİ  Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı’nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013’te kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan davasına dün devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, ‘Olası kasıtla öldürmek’ suçundan hakkında müebbet hapis cezası istenen ve tutuksuz yargılanan sanık polis F.D., duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Şikâyetçiler anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan’ın da hazır bulunduğu duruşmayı, HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Garo Paylan, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Taksim Dayanışması temsilcileri ve çok sayıda kişi izledi. Berkin Elvan’ın kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli olan polis memuru Bakır Artuğ tanık olarak dinlendi. Artuğ, “Hasta yakınları ve üç tane avukat, çocuğun üst arama eşyalarını almak istediler. Aldığım talimat üzerine yalnızca kıyafetleri teslim edildi” dedi.

Elvan Ailesi’nin avukatlarından Can Atalay, üst araması tutanaklarında Berkin Elvan’ın üzerinde önce 1, sonra 4, daha sonra 7 adet torpil olduğunun yazıldığını söyleyerek tanık Bakır Artuğ’a tutanakların neden değiştirildiğini sordu. Bakır Artuğ ise “Tutanağı ben yazmadım. Bilmiyorum. Toplam 11 adet torpil gördüm ama ben teslim etmedim” dedi.

AVUKATLAR GÖRÜNTÜLERİ İSTEDİ
Tanığın ifadesinin ardından söz alan Elvan Ailesi avukatları, TÜBİTAK’a güvenmedikleri gerekçesiyle olaya ilişkin görüntülerin kendilerine verilmesini ve sanığın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu ve kaçma şüphesinin bulunmaması gerekçeleriyle sanığın tutuklanması talebini reddetti. Duruşma 16 Kasım 2017 tarihine ertelendi. 

BAKMADAN GEÇME!