Torosların sevdalısı yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Torosların sevdalısı yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 10:11

Torosların sevdalısı yaşamını yitirdi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da emekli asker, dağcı ve sualtı sporcusu Yücel Tuğral (75) yaşamını yitirdi. Tuğral, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir yakalandığı hastalıkla mücadele eden emekli binbaşı Yücel Tuğral, yaşamını yitirdi. Yücel Tuğral için Uncalı Mezarlığı'nda askeri tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, eski Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, TODOKS Başkanı Ahmet Şimşek, 1965 yılı Kara Harp Okulu mezunu emekli subaylar, askeri erkan, ailesi ve yakınları katıldı. Yücel Tuğral, kılınan namazın ardından askerlerin omuzlarında cenaze arabasına konduktan sonra Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yücel Tuğral, 1943 yılında Demre'de doğdu. 1965 yılında Kara Harp Okulu'ndan teğmen olarak mezun oldu. Subay olarak Türkiye'nin birçok yerinde görev yapan Tuğral, 12 Eylül döneminde bir süre Batman Belediye Başkanlığı yaptı. Başta ABD ve Almanya olmak üzere birçok yabancı ülkede subay olarak görev yapan Tuğral, emekli olduktan sonra bazı ünlü otellerde güvenlik şefi olarak çalıştı. Profesyonel dağcı, sualtı dalgıcı ve doğa tutkunu olan Yücel Tuğral, TODOKS ve ADDK gibi doğa kulüplerinde faal olarak çalıştı. Türkiye'de ve dünyada birçok dağa zirve çıkışı yapan evli ve bir çocuk babası Tuğral, bir süredir yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ediyordu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!