Toroslar’da çocuk oyunları şenliği

Güncelleme Tarihi:

Toroslar’da çocuk oyunları şenliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 16:30

Toroslar’da çocuk oyunları şenliği

Haberin Devamı

MERSİN’de merkez Toroslar İlçe Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları’ şenliği ile kutlayacak.
23 Nisan saat 10.00’da Korukent Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, geçmişte akranlarının oynadığı, bilyalı, topaç, yoyo, ip atlama, çember gibi oyunları tanıma fırsatı bulacak. Palyaço ve midilli atının da yer alacağı etkinlikte, çocuklara dondurma ve uçurtma da dağıtılacak.
Belediye Başkanı Hamit Tuna, 23 Nisan’ın dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olma özelliğini halen sürdürüyor olmasının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün bir göstergesi olduğunu belirterek, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza aynı zamanda çocuk bayramı olarak ilan etmiş ve bu yönüyle de Atatürk dünya ölçeğinde eşsiz liderliğini bir kez daha kanıtlamıştır" dedi.
‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları’ şenliği ile amaçlarının eski çocuk oyunlarının yeniden canlılık kazandırılmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Başkan Tuna şunları söyledi:
"Belediye olarak hedefimiz; beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden ancak milli değerlerinden de asla vazgeçmeyen bir gençlik oluşturmaktır. Tüm çocuklarımızı, aileleriyle birlikte 23 Nisan’da Gençlik Merkezi’nde düzenleyeceğimiz şenliğimize bekliyoruz."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!