Toroğlu'nu keyifle izliyordum

Güncelleme Tarihi:

Toroğlunu keyifle izliyordum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2010 15:47

Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamayı "Anadolu çığlığı" olarak nitelendirerek, söz ettiği gücün kentin gücü olduğunu ve sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Özhaseki, "Türk futbolunda iki türlü beyanatlara rastlanıyor. Biri, Federasyonu, rakip takımları, hakemleri baskı altına almaya yönelik beyenatlar, ikincisi ise, bizim gibi canı yanan, haksızlığa uğrayanların verdikleri isyan mahiyetindeki beyanlardır. Bizimkini ikinci kategoride görsünler. Sözlerim Anadolu çığlığıdır. Sonuna kadar da arkasındayım" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte katıldığı Hindistan ve Bangaldeş resmi gezisinden yeni dönen Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Panküp Şekerspor bayan basketbol takımına verdiği moral yemeğinde, sözü Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamalara getirdi. Haksızlığa uğradıklarında seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirten Özhaseki, "Yurtdışında olduğum için Kayserispor-Galatasaray maçı sonrası hakkımda yazılan ve çizilenlere bir yanıt veremedim. Benim isyanım, Ali Turan olayı sonrası, Galatasaray Kulübü'nün tavrı ve başkanının yıldızların korunmasına yönelik bizim maç öncesi yaptığı açıklamalarıdır. Uğradığımız haksızlık karşısında bizim de gücümüz var. Bu güç kamuoyunun ve kentin gücüdür. Sözlerimle bunu vurgulamak istedim. Kulübümüz haksızlığa uğradığında hakkımızın yenildiğini söylemeye devam ederek, diğer kulüplerin yaptığı gibi sesimizi yükselteceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BİZİMKİ HAKSIZLIĞA KARŞI BİR DURUŞ "

Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayserispor-Galatasaray maçında gördünüz. Hakan Aslantaş'ın ona yaptığı normal bir hamlede, Cüneyt Arkın'ın filmlerinde yumruk yiyen figüranlar gibi bir yüz ifadesiyle yerlere yuvarlandı. Sonucunda da Hakan kırmızı kart gördü. Hakem maç boyunca oyun içindeki hataları konuk ekip lehine görmezden gelip, onlara prim tanıdı. Gerek Federasyon, gerekse de hakemler üzerinden kulüp başkanları ara ara beyanat verirler. Bunu yapan arkadaşların niyeti kendi takımlarını bu konularda biraz daha ön plana çıkarmaktır. İstedikleri sonucu elde etmek için Federasyon ve hakemler üzerinde baskı kurmaya çalışmak için yaparlar. Bazı kulüplerimiz şampiyonluk yolunda çok iddialıdırlar ve gözlerini hırs bürür. O şampiyonluk yolunda da yapılan herşeyi mübah görürler. Hakem ve Federasyon üzerinde baskı oluşturmak amacıyla beyanat verirler. Bunu geçtiğimiz yıllarda yaşadık. Hiç kimse bana, 'Bu kim?' diye sormasın, bunu herkes biliyor. Ama bizim itirazımız böyle bir şey değil. Bizimki haksızlığa karşı duruştur. Bizimki Anadolu'nun çığlığıdır. Bizim 'Baskı altında tutalım da lehimize karar versinler' diye bir niyetimiz yok. Geçtiğimiz senelerde üç büyükler dediğimiz, bizim oyuncularımıza transfer teklifi gelip de oynayamadıklarını yaşamadık mı? Aynısı Galatasaray maçı öncesinde yaşanmadı mı? Yıldızları koruyalım diye verdiğimiz mesajı kimse anlamadı mı? Bütün bunları sineye mi çekelim. İstiyorlar ki Anadolu kulüpleri bize kafa tutmasınlar."

Haberin Devamı

"SİVRİSELVİ'YE ÜZÜLDÜM"

Onursal Başkan Özhaseki, hakemliği bırakan Hakan Sivriselvi'nin durumunu Hindistan'da öğrendiğini ve üzüldüğünü belirterek, "Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem komitesi bir hakemini kolay kolay gözden çıkarmaz. Elbette kendisine yönelik, özellikle Fenerbahçe maçı sonrası haksızlığa uğradığımızı tüm kamuoyunun gördüğü gibi bizim de eleştirimiz oldu. Haksızlığı gören MHK da ona maç vermedi. Benim bildiğim MHK hakemine sadece bir maçtan dolayı uzun süreli maç vermemezlik etmez. Demek ki hatalar ve yakınmalar üst üste gelmiş. Hakemliği bırakmasına gelince, bu kendisinin tercihidir" şeklinde konuştu.

"ERMAN HOCA'YI KEYİFLE İZLİYORDUM "

Haberin Devamı

Özhaseki, Erman Toroğlu'nun Lig TV'deki Maraton programından ayrılmasına üzüldüğünü dile getirek, "Erman Hoca'nın katıldığı proğramı keyifle izliyordum. Bırakmasına gerçekten üzüldüm. Programı neden bıraktığını bilmiyorum. Erman Hoca'nın isminin anıldığı yemek konusunda imalı bir şekilde Aziz Yıldırım'ın ismi geçiyor. Eğer bunu kastettiyse, muhattabı biz değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

ONURSAL BAŞKANDAN POTANIN PERİLERİNE MORAL YEMEĞİ

Bu arada Mehmet Özhaseki, Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Kayseri Panküp Şekerspor Bayan Basketbol Takımı'na yemek verdi. Öğle yemeğinde basketbolcularla bir araya gelen ve Ceyhan Belediyespor deplasmanı öncesi bayan basketbolculara moral veren Özhaseki, "Her zaman yanınızdayız" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Panküp Şekerspor Bayan Besketbol Takımı yöneticileri, pazar günü Kayseri'de oynanan Mersin Büyükşehir Belediyespor maçına itirazda bulundu. Yeşil beyazlı yöneticiler, bu karşılaşmada son dakikada 3 sayılık atışın sayılmaması yüzünden beraberliği kaybetmelerinin düşündürücü ve haksızlık olduğunu öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!