Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar: Hakkımız gasp edilmiştir

Güncelleme Tarihi:

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar: Hakkımız gasp edilmiştir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 16:15

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor'un basın sözcüsü Ahmet Baydar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun verdiği para ve tribün cezasına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kuruluna yaptıkları başvurunun görmezden gelindiğini ve haklarının gasp edildiğini savundu.

Haberin Devamı

Baydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tahkim Kurulunun Kasımpaşa maçı sonrasında temsilci raporuna dayanarak kulübe verdiği para ve tribün cezasına ilişkin itirazlarının, makul bir gerekçe gösterilmeden reddedildiğini söyledi.

Torku Konyaspor olarak bu kararı doğru bulmadıklarını belirten Baydar, "Tahkim Kuruluna yaptığımız duruşmalı savunma isteğimiz görmezden gelinerek, hakkımız gasp edilmiştir. Fair-play adayı bir taraftar grubunun bu şekilde cezalandırılmasını ve savunma hakkımızın gasp edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu karar, son iki sezonun yükselen yıldızı olan Konyaspor taraftarına yapılan en büyük saygısızlıklardan biridir." diye konuştu.

Baydar, bu süreci hayret ve öfkeyle takip ettiklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Federasyon temsilcisinin o gün maçta yaşananları değil gerçekte var olmayanları 'tünel etkisiyle' kafasında bir senaryo oluşturarak rapor haline getirmesiyle başlayan, son dönemin en garip ve en acayip ceza süreci maalesef aleyhimize sonuçlanmıştır. Türk futbolunda tribünlerden hızlı kaçışlar yaşanırken, Süper Lig'in yüz akı olan Konyaspor taraftarının, takımına ve şehrine sahip çıkarak stadyumu doldurması spor kamuoyu tarafından büyük övgü ve takdirle karşılanmıştır. Tahkim Kurulunun savunma yapmamıza bile imkan tanımaması büyük bir talihsizliktir. Konuyla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ve bu kararın ardından hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyu ile paylaşırız."

BEŞİKTAŞ MAÇININ TARİHİNE İTİRAZ
Torku Konyaspor-Beşiktaş maçının günü ve saatiyle ilgili yapılan değişikliklerin spor kamuoyunda alay konusu olduğunu ifade eden Baydar, karşılaşmayı yarın oynamak istediklerini belirtti.

Baydar'ın ifadeleri şöyle:

Haberin Devamı

"Daha önce 19 Mayıs Perşembe günü oynayacağımız karşılaşma, önce 17 Mayıs Salı gününe alınmıştır. Daha sonra karşılaşmanın Beşiktaş Kulübünün arzusu üzerine 18 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00'da oynanacağına dair haberler basında yer bulmuştur. Gelinen nokta Türk futbolu adına son derece üzücüdür. Torku Konyaspor olarak sezonun son karşılaşmasını Türkiye Futbol Federasyonunun resmi sitesinde açıkladığı gibi, salı günü saat 19.00'da oynamak istediğimizi, bunun dışında teklif edilecek hiçbir gün ve saati kabul etmediğimizi açık ve net bir şekilde spor kamuoyuna duyururuz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!