Törenlerden bıktık

BAŞBAKAN, Ankara için ‘Çılgın Proje’sini açıkladı

Ankara’nın güneyine yeni bir şehir kurulacağını bunu da seçimlerden hemen sonra devreye sokulacağını söyledi.
Sayın Başbakanım... 17 senedir, temel atılınca tören, ray kaynatılıca tören, tünel açılınca tören, köprüsü yapılınca tören ve son olarak Ulaştırma Bakanlığı’na devredilince tören yapılan ve belki de bu törenlerin masraflarıyla bitirebilecek metroların ne zaman bitirileceğini de açıklar mısınız.
Ahmet AÇIKKOL

Çayyolu Meydanını istiyor


ÇAYYOLU’nda merkezde devasa boş bir meydan alanı atıl olarak otlarla kaplı bir şekilde duruyor. Ayrıca Alirızabey Ormanı’na doğru kamelyalar, şelaleler, yürüyüş alanları ağaçlandırma, peyzaj yapılabilir. Bu alan hangi belediyenin elinde olursa olsun halkın hizmetine kazandırılır.
Biz New York’taki gibi Central Park istemiyoruz.
Biz sadece Çayyolu’na meydan istiyoruz. Şöyle görenlere parmak ısırtacak işte bu, dedirtebilecek, tamam diyebileceğimiz bir meydan. Haydi Başkanım siz de yapabilirsiniz. Arkanızdayız, yanınızdayız.
Mehmet GÜRER

Derin kasisleri gören olmuyor mu


ESKİŞEHİR asfaltı Ümitköy Köprüsü ‘yonca yaprağı’ Ankara yönünde geçit üstüne çıkan yolun girişi derin kasisler yüzünden tehlike yaratıyor. Delik deşik yol nedeniyle araçlar yavaşlıyor ve yığılma meydana geliyor. Köprü altında, keşmekeş oluyor. Derin çukurlar araçları engelliyor, şehir merkezine devam edeceklerin önü tıkanıyor. Dönüş yapacaklar yanaşamıyor; umursayan yok. Bir an önce anılan yerdeki asfalt zemini tamir edilmeli.
Çetin TOROS

Bugün hayatınızdan sigarayı çıkartın


“TÜRKİYE’de her yıl çok sayıda insan sigara nedeniyle hayatını kaybediyor. Vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerimizin tütün ürünlerinin zararlarından ve bunların alışkanlıklarından koruyucu tertip ve tedbirlerin alınmasında herkesin gereken özeni göstermesi gerekmektedir. Çünkü özellikle gençlerde ve kadınlarda tüketimin arttığı gözlenmekte olup erken yaşta başladığı zaman bağımlılık yapıcı oranı daha fazla olan ve içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle kanser yapıcı etkisi yanında, insana hiçbir faydası da olmayan sigarayı bırakmaya hazır olun. Çünkü en güçlü ve etkili tedavi aniden bırakmaktır. Şimdi, hemen, sigarayı kesin bırakma kararını bugün verin. 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nü fırsat kabul ederek sigarayı bugün bırakın ve yepyeni bir hayata başlayın. Haydi bugün sigarayı söndürün, söndürün bitsin ve sigara hayatınızdan gitsin.”
Ankara Valisi Alaaddin YÜKSEL
Yazarın Tüm Yazıları