Torbalı'ya yürüyüş ve bisiklet yolu

Güncelleme Tarihi:

Torbalıya yürüyüş ve bisiklet yolu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 11:23

Torbalı'ya yürüyüş ve bisiklet yolu

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, Belediye tarafından yaptırılan 700 metrelik Alpkent Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi tamamlandı. Alpkent ile Torbalı'yı birbirine bağlayan yol, vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı.

Torbalı Belediyesi, Tepeköy Mahallesi, Haluk Alpsü Bulvarı ve 2. Abdülhamit Han'ın ardından Alpkent Mahallesi Yürüş ve Bisiklet Yolu Projesi'ni de tamamladı. Epdm kauçuk zemin ile kaplanan 700 metrelik yolda, spor yapmak isteyenler için fitness aletleri de yer alıyor. Işıklandırılan yolda geceleri de yürüyüş ve spor yapmak mümkün olacak. Yürüyüş yolunun hemen yanındaki parkur da bisiklet tutkunlarına ayrıldı. Alpkent Mahallesi Yürüş ve Bisiklet Yolu ile Torbalı'daki yürüyüş ve bisiklet yollarının toplam uzunluğu 4 kilometreye ulaştı. Ayrancılar Mahallesi'ndeki Egekent'teki yürüyüş yolunda ise yapım çalışmalarının halen sürdüğü bildirildi.

Torbalı'nın son yıllarda yoğun bir nüfus artışına ve kentleşme hızına sahip olduğuna dikkati çeken AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Bir yandan yeni belediye hizmet binası, sosyal eğitim merkezleri, düğün salonları, köy konakları, sosyal market, alt geçitler gibi halkımızın günlük hayatına direkt temas edecek binalar inşa ederken bir yandan da yeşil alanlarımızı, spor yapılacak alanları, çocuk parklarını, sosyal yaşam alanlarını çoğaltıyoruz. Bütün bunlar kentimize adeta yeni bir kimlik kazandıran ve ona değer katan projeler. Yaptığımız yürüyüş ve bisiklet yollarının toplam uzunluğu 4 kilometreyi aştı. Halkımızın buraları yoğun olarak kullandığını görmek bizim için memnuniyet verici. Torbalı için daha iyisini yapma çabamız sürecek. Devlet hastanemiz, diş hastanemiz, Fetrek Çayı, Sultanlar Vadisi gibi onlarca proje ilçemizin çehresini değiştirdi. Her yıl Torbalı'da yaşamayı tercih eden 10 bin dolayındaki hemşerimizin yaşam kalitesi artırmak adına  daha yapılacak çok işimiz var" dedi.

Yaşar CEYLAN / TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!