Torbalı'da spor alanı atağı

Güncelleme Tarihi:

Torbalıda spor alanı atağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 12:48

Torbalı'da spor alanı atağı

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, Belediye tarafından 64 ayrı alana çocuk oyun grupları yerleştirilmei, 38 yerde fitness alanı, 1 tenis kortu,  6 halı saha, 2 basketbol sahası ve 1 yürüyüş yolu yapımı için çalışma başlatıldı.

Yoğun nüfus artışıyla birlikte kentleşmede çok hızlı gelişmenin yaşandığı İzmir'in Torbalı ilçesinde Belediye, yeni sosyal, sportif yaşam alanları için harekete geçti. Torbalı genelinde 64 ayrı alana 7'den 77'ye her yaş grubu için spor alanı kazandırılacak. Bu konuda yapılan çalışkmalar hakkında bilgi veren AK Partili

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin tamamını kapsayan 64 ayrı alana çocuk oyun grupları, 38 yere fitness alanı, 1 tenis kortu, 6 halı saha,  2 basketbol sahasının yapımına başlandığını, 1 yürüyüş yolunun ise bitmek üzere olduğunu söyledi. Başkan Görmez, "Yaşam kalitesini artırmak, yeni iş alanları kurmak için ilçemize her yıl 10 ile 13 bin arasında vatandaşımız geliyor. Bu bize çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Önceliğimiz çocuklarımız. Bu nedenle parklarımızın önemli bir kısmımı yeniliyoruz. Gençlerimize yeni spor alanları kuruyoruz. Daha önce toplam 21 basketbol ve halı saha yapmıştık. Şimdi bunlara 8 adet daha ekliyoruz. Yürüyüş yolu sayımız 4 taneydi, buna Alpkent'i de ekledik. Torbalı'nın ilçe merkezinde 2 bin 600 kilometrelik yürüyüş yoluna ulaştık. Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu'nda da tenis kortu yapımına başlandı" dedi.

Başkan Görmez, Torbalı'nın son 4 yılda, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, kentleşmede, tarımda ve bilinirlikte, nüfus artışında çok büyük bir başarı hikayesi yazdığını vurgulayıp, "Biz, 'İki kat büyüdük' derken rakamları, verileri, sonuçları, projeleri, belgeleri paylaşıyoruz. Torbalı'nın küçük kalmasından yana  çaba sarf edenler, yatırımcının, girişimcinin, esnafın önüne barikat kuranlar 'Küçük olsun benim olsun' diyenler bundan rahatsız olmaya başladılar. Torbalı 4 yılda yürümedi, koştu, şaha kalktı"  diye konuştu.

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!