Torbalı'da girişimcilere sertifika

Güncelleme Tarihi:

Torbalıda girişimcilere sertifika
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 11:20

Torbalı'da girişimcilere sertifika

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı Ticaret Odası, girişimcilik kursuna katılan 50 kişiye eğitimler sonunda sertifika verdi.

KOSGEB, Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Ticaret Odası ve İŞKUR ortaklığı ile 7 yıldır gerçekleştirilen girişimcilik kursları sürüyor. Son düzenlenen kurs için Torbalı Ticaret Odası'nda sertifika töreni yapıldı. 7 yılda yapılan 24 kursa katılarak başarılı olan 485 girişimciye sertifika veren kurum, son olarak 50 kişiye sertifika dağıttı. Törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, İŞKUR Müdürü Mustafa Şimşek ve kursiyerler katıldı.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "2016 yılının ilk 8 ayında toplam 6 kurs açarken, bu yılın ilk 5 ayında 3 kursumuzu açtık. Kursları açmaya devam ediyoruz. Torbalı'da bugüne kadar güzellik salonu, mobilya imalathanesi, oto yıkama, halı yıkama, ev yemekleri, organizasyon, kafe başta olmak üzere çeşitli sektörlerden tam 68 iş yeri açıldı. 50 bin lirası hibe olmak üzere toplamda da 150 bin liralık bir destek söz konusu. Torbalı Ticaret Odası olarak girişimcilere de oda kaydı, işyeri açılışı ve resmi kurumlar ile olan işlemlerde yardımcı olmaya devam ediyoruz. Daha önce kursiyerler sertifikalarını alıp işletmelerini açıktan sonra KOSGEB'e başvurabiliyorlardı. 1 Şubat'tan itibaren, sertifikasını alan her kursiyer destek için başvuru yapabiliyor" dedi.

Kursiyerlere hitap eden Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise "Bu yöndeki hevesiniz devam etmeli. İnsanların faydalanacağı, sizin de kar edeceğiniz bir işletme kurun. Yerel ve bölgesel kalkınmanın birer unsuru da siz olun" dedi.

İŞ-KUR Müdürü Mustafa Şimşek, "Herkesin bu vatana bir diyet borcu vardır. Kimisi askerde bunu canıyla öder, kimi de yaptığı girişimleri açtığı işletmelerle öder. Siz de genç nüfusun istihdamı konusunda öncü olmalısınız. Her yeni bir girişimci, aynı zamanda potansiyel işveren konumundadır. Genç girişimciler iş dünyasına büyük kazanç getirecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldı.

Gökhan YALKALK / TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!