27 çocuk parkı ve fitness alanı için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

27 çocuk parkı ve fitness alanı için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 11:31

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, çeşitli mahallerde yaptırılan toplam 27 çocuk parkı ve fitness alanının 23 Eylül'de düzenlecek törenle hizmete açılacağı bildirildi.

Haberin Devamı


Sanayi ve tarım sektöründeki hızlı gelişmeyle birlikte nüfusu 170 bini aşan İzmir'in Torbalı ilçesinde, belediye bir süre önce yeni parklar, sosyal yaşam alanları, altyapı yatırımları için seferber oldu. İlçenin çeşitli mahallerinde toplam 27 ayrı çocuk parkı ve fitness alanı yapıldı. 3 bin 200 metrekarelik alana kurulan Alpkent mahallesindeki parkın ilçenin en büyük parkı olduğu belirtildi. Parkta, çocuklar için oyun alanlarının yanı sıra yürüyüş parkuru, oturma ve dinlenme alanları, spor alanlarının bulunduğu bildirildi. Yeni yapılan toplam 27 çocuk parkı ve fitness alanının 23 Eylül'de törenle hizmete açılacağı bildirildi.
AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 2016- 2017 eğitim öğretim döneminde 31 bin dolayında öğrencinin ders başı yaptığını, ilçede sayıları bini aşan Suriyeli çocuğun önemli bir kısmının eğitim sürecine daha dahil edilemediğini belirtip, "Genç nüfusumuz oldukça yüksek. Çocuklarımıza eğitim alanında ciddi yatırımlar yaptık. Okullaşma oranında önemli mesafeler kaydettik. Aynı duyarlılığı parklar, sosyal yaşam alanları için de gösteriyoruz. 23 Eylül'de, 27 ayrı çocuk parkıyla fitness alanı hizmete giriyor. Çevreye dair çok büyük projelerimiz var. Sadece çocuklar değil ilçede yaşayan her vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak adına bir dizi sosyal projelerimiz devam ediyor. Bir taraftan yeni parklar yaparken, öte yandan da eski parkları yenilemeye devam ediyoruz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!