Topuklu giy, bir adım öne geç

Oyuncu Mert Fırat, “Bence topuklu ayakkabı yasaklanmalı” demiş. Bence de… Hele de birazdan ortopediste gidecekken. Ama gerçekten samimi miyiz?

Haberin Devamı

Etrafımdaki pek çok kadının hastası olduğu oyuncu Mert Fırat’ın, InStyle dergisine verdiği röportajın bir bölümünde konu, kadınların topuklu ayakkabı meselesine geliyor. Şöyle diyor Sayın Fırat; “Kendini içinde rahat hissetmediği kıyafetlere anlam veremiyorum. Topuklu ayakkabıya inanamıyorum mesela. Bence topuklu ayakkabı yasaklanmalı. Çok güzel duruyor ama insanların çektiği acıyı görüyorum.”
Mert Fırat’ı şahsen tanımadığım için kendisinin ‘samimiyetle’ samimiyetinin derecesini bilemiyorum. Umarım bunları söylerken kadınlar tribününe oynamıyordur. Yani bir davette tuvaletin altına giydiği seksi ve topuklu ayakkabıyla sülün gibi dolaşan kadınla, babetler içinde paytak paytak yürüyen kadın onun için aynı kefedeyse alnından öpmek isterim.

ÖNCE FAHİŞELER SONRA ASİLLER

Haberin Devamı

Mert Fırat’ın söyleşisi, benim gündeme ‘cuk’ oturdu, zira düz ayakkabı olmadan bir hafta deneyinin finaline yaklaşmaktaydım. Bazılarımız için bu bir ‘mesele’ olmayabilir ancak bu satırların yazarı bir ‘sneaker’ kişisi olarak yaşamını sürdürmektedir. Dürüst olmak gerekirse dolabımda yazlık ve kışlık ikişer topuklu ayakkabı var. Düğünde, davette kullanılmak üzere hazır bekliyorlar. Fazla uzun sürmedikçe üzerlerinde durmakta bir sorun yaşamıyorum. Ama sadece onlarla geçirilecek bir hafta, benim için bir devrim. Ve genelde her devrim kanlı olur!
Topuklu ayakkabının ataları da pek çok şey gibi antik Mısır’da ortaya çıkmış. Kasaplar, kana bulanmadan dolaşmak için bunları kullanırmış. Muhtemelen bizim eski hamam takunyaları gibi bir şeydi. Roma’da fahişeler, sonra da asiller topuklu giymiş.
Araştırmalara göre topuklu ayakkabı giyen kadınlar daha seksi algılanıyor günümüzde. Hatta kaynak göstereyim; Portsmouth Üniversitesi’nin bir araştırmasının sonucu bu. Bir grup kadını düz ve topuklu ayakkabılarla yürüme bandında filme almışlar. Herkes, topukluyla yürüyen kadınların daha iyi göründüğünde hemfikir olmuş. Sonra kadınları noel ağacı gibi ışıklandırmışlar. Böylece figürleri belirsizleşmiş ve yeniden yürümüşler. İzleyenler düz ayakkabı giyenleri erkekten ayıramamış!!!
Buyurun bakalım... “Topuklu ayakkabı cinsiyetinizi belirleyen bir şeydir” mi diyeceğiz? Topuklu ayakkabı giy, hemcinslerin arasında bir adım öne geç.
Benim deneye dönersek; geçen bir hafta boyunca bugüne kadar almadığım iltifatı aldım. Hem kadınlardan hem de erkeklerden. “Zayıfladın mı sen?” diyen bile oldu. Kabul etmek lazım, topuklularla insana özgüven geliyor. Ama neyin karşılığında?
Başta da dediğim gibi ortopedistten randevu aldım çünkü tam üç kez bileğimi burktum. Şu anda çıplak
ayak yürümek bile bir
işkence. Dizlerimde, ayaklarımın her yerinde dayanılmaz ağrılar var. Üstelik bir de vapur yakalamaya çalışırken iskelede yere kapaklandım. Topukluyla 150 metre koştuktan sonra gücüm öyle tükenmişti ki, kalkamadım yerden hemen. Bana acıyan görevliler “Telaş etmeyin, vapuru bekletiriz” dediler.
Kadınlıktan istifa ederim daha iyi, bu işkence çekilmez.


 

Yazarın Tüm Yazıları