Topu içeri atmak gerek

İLK maçtır, belli olmaz.. Fenerbahçe sahasında yapamadığını yapıp Rumen rakibini haftaya eleyebilir..

Haberin Devamı

Deplasmanda baskıdan uzak takım daha iyi konsantre de olabilir.. Yine de sezonun ilk resmi maçının bir göstergesi var.. Bu onbir, bu onsekiz, bu takım şimdilik sadece Türkiye’de iş yapar görüntüde.. En çok Vaslui’yi geçebilir.. Daha fazlası için ya Sow’un, harika oynadığı Galatasaray maçındaki seviyesine dönmesi ya da o bölgeye müthiş çabuk ve müthiş akıllı bir bitiricinin alınması gerek..
Rumen takımı birbirini tamamlayan iyi oyunculara sahip.. Gol bölgesine kadar iyi geldiler. Özellikle ilk yarıyı tamamen kontrol ettiler.. Fenerbahçe’nin iki gol silahı Semih ve Alex’i birbirine yaklaştırmadılar.. Stoch’u çok iyi kontrol edip, sadece iki pozisyonda Kuyt’ı gözden kaçırdılar..
Aykut Kocaman bu maça doğru strateji ama yanlış onbirle çıktı.. Forvette Semih’in yavaşlığı biliniyor.. Alex de akıllı ama yavaş bir oyuncu.. Avrupa maçları için o bölgeye Sow ya da Bienvenue koyulabilirdi.. Hatta hazırlık maçlarının iyisi Recep Niyaz bile son 20 dakika sahaya sürülebilirdi..

Haberin Devamı

Berbat bir hakem

İkinci yarıda takımın en iyisi Mehmet Topuz’un varlığı iki net pozisyon getirdi.. Onlardan gol bulamazken, en kalabalık alanda savunma yapmaya çalıştığımız bölgeden golü biz yedik.. Özellikle Mehmet Topal’ın tüm maç boyu sadece bir kez kaleye yaklaştığını, savunmada ise yenilen golde Egemen’le birlikte payı olan isimlerin başında geldiğini hatırlatalım..
Fenerbahçe sezon başında hedefleri arasında saydığı Avrupa yoluna devam edebilmek için Alex’in ortası ve Bekir’in kafasıyla umutlandı dün gece.. Berbat bir hakeme karşın ikinci yarı oynanan futbol da lig ve kupa için taraftarı umutlandırdı.. Ama görünen bir gerçek var.. Bir daha tekrarlayalım.. Bu takımın forvetinde, topu içeri atanlar oynamalı.. Adı önemli değil.. İşini iyi yapması önemli..

Not: Maçtan sonra Vaslui’nin savunma oyuncusu Charalambaus ile Fenerbahçe menajeri Hasan Çetinkaya’nın birbirlerini kutlama şekilleri Fair Play’e aday olmalı..

Yazarın Tüm Yazıları