Toptan Seçim Bürosunu Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Toptan Seçim Bürosunu Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 20:47

ESKİ TBMM BAŞKANI VE AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ KÖKSAL TOPTAN, ZONGULDAK ZİYARETİ KAPSAMINDA KOZLU İLÇESİNDE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLEN SEÇİM BÜROSUNU ZİYARET ETTİ.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak ziyareti kapsamında Kozlu ilçesinde açılışı gerçekleştirilen seçim bürosunu ziyaret etti.
Köksal Toptan’ı ilçede Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir karşıladı. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun da Alaplı ilçesinden başlayarak gerçekleşen ziyaretlerde Toptan’a eşlik etti.
Seçim bürosu ziyaretinde ilk konuşmayı ise AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir yaptı. Özdemir, “Meclis başkanımız ve milletvekilimiz Sağ olsun bizleri kırmadı, açılışa programından dolayı gelememişti. Şimdi bizleri ziyaret etmek suretiyle açılışımızı da tekrar onurlandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kozlu’ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ve bundan sonra yapacağı hizmetlerden dolayı Allah razı olsun diyorum ve çok teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ise “Biz sizlerin tecrübenizden çok faydalandık ve bundan sonra da faydalanacağız. Siz varsanız biz de burada güçlü bir şekilde olacağız. Bizim bir ayağımız sizin yanında olacak. Şu anda 7 Haziran seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Ortalık kızıştı, biz de burada var gücümüzle ilçe ve belde başkanlarımızla, var gücümüzle çalışıyoruz. Seçim bürolarımızı açıyoruz. SKM’miz çalışıyor. Bütün vekil adaylarımız, her gün değişik ilçelerde toplantıları yapıyorlar. Gece köy toplantılarını yapıyorlar. Çalışmalarımız iyi şekilde devam ediyor” diye konuştu.
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise “Türkiye’yi dünyanın gidişine paralel olarak daha ilerilere, daha yukarılara taşımak mecburiyetindeyiz. Bunu siyaset yoluyla yapacağız. Bunu demokrasi içerisinde yapacağız. Bunu kalkındırmamızı daha hızlandırarak, ekonomimizi daha büyüterek yapacağız. Böyle bir derdimiz var. Millet ve hükumet olarak böyle bir derdimiz var. Bunun için son yıllarda kat edilen mesafeleri hiç kimse küçümseyemez. Lüksemburg gibi bir ülkeden 1.5 milyon dolar borç almak için çeşitli kapıları çalan Türkiye bu gün dünyada mağdur ve mazlum olan insanlara yardım etmek için senede yaklaşık 3-3.5 milyar dolar karşılıksız para vermektedir. Bu Türkiye’nin gücüdür. Bu gücü, daha güçlü hale getirmemiz lazım gelir. Arkadaşlarımızın afişlerinde kullandığı çok güzel sözler var. Daha güçlü evet daha güçlü bir Türkiye oluşturabilmek için siyaset yolunu güçlendirmek lazım gelir” diye konuştu.
“İSTİKRARI SAĞLAMAK GEREKİR”
7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimin zor bir seçim olduğuna değinen Köksal Toptan, şu ifadelere yer verdi:
“Ülkeden yönetimde istikrarı sağlamak lazım gelir. Zor bir seçim süreci yaşıyoruz. Elbette hiçbir şey kolay değil. Seçimin zorlukları var. Rakipler hep beraber toplanıp istikrarı bozmaya çalışıyorlar. Elbette onlar da çıkacak vaatlerde bulunacak. Bir takım sözler verecekler. Biz de onlara karşı devletin yönetimini imkanlarını elinde bulunduran bilen ve sorumluluk taşıyan bir iktidar olarak lazım gelen cevapları vereceğiz. Başbakanımız onu yapıyor. Zaman zaman Cumhurbaşkanımız da anayasanın çizdiği çerçeve dışına çıkmamaya özen göstererek onu yapıyor. Biz de yerelde Zonguldak ölçeğinde bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak’ta seçimler her zaman olduğu gibi büyük bir olgunluk içerisinde geçiyor ve yapılacak. İl başkanımız da bilgi verdi. Siyasi partiler centilmenlik anlaşması yaptılar. Sokak kirliliğine fırsat vermeyen bir seçim mücadelesi yapıyorlar. Ben bunu organize eden valimize ve seçime katılan bütün siyasi partilerin il başkanlarına ve yöneticilerine buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İşte Zonguldak’a yakışan budur.”
“TTK’NI KAPATILMASI SÖZ KONUSU OLMAZ”
TTK’nın kapatılmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Köksal Toptan, “Ankara’da geçen gün bana bir arkadaşımız telefon ederek muhalefetin TTK’nın kapatılacağı noktasında bir takım şeyler söylediğini aktardı. Böyle bir şey söz konusu değil. TTK’nın kapatılması söz konusu olmaz. İyileştirilmesi, rehabilitasyonu mutlaka da gereklidir. İşletme ile bir takım sorunlar var. Yönetim biçimiyle ilgili bir takım sorunlar var. Onların düzeltilmesi gerekir. Bu konuda herkes mutabık. Enerji bakanımızın da söylemek istediği odur. Yok hayır, TTK’ya kimse dokunmasın bu öyle gitsin demenin kimseye faydası yok. Senede 600 trilyon zarar belki son çıkan kanunla 1 katrilyona çıkacak. Bunun kimseye faydası yok. Onun için kimse mağdur olmadan kömür ocaklarının işletilmesi, daha iyi işletilmesi için herkesin katkı yapması lazım gelir” diye konuştu.
FİLYOS VADİ PROJESİ
Filyos Vadi Projesi ve Filyos Limanı ile ilgili yaşananları anlatan Köksal Toptan, açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Filyos ile ilgili bir tarafta Çaycuma Belediye Başkanını açtığı bir tarafta TEMA’nın açtığı iki dava vardı. Filyos Projesi’nin durdurulması ile ilgili. Bakanlar Kurulu onların yaptığı ve Danıştay’ın da uygun gördüğü bütün engellemeleri kaldıracak yeni bir karar için geçen hafta o da imzaya açıldı. Başbakanın önüne bu günlerde çıktı çıkacak. Filyos ile ilgili problemler de aşılmış olacak. Engeller kalmayacaktır. Biliyorsunuz Filyos Limanı’nın ihalesi geçen sene Mart ayında yapıldı. Her gün onu takip eden bir kardeşiniz olarak üzülüyorum. 1 seneyi aşkın bir zamandır bürokrasiyi ve idari yargıyı aşamadık. Kamu İhale Kurulu bir karar veriyor. Bir müteahhit onun iptali için danıştaya ve idare mahkemesine gidiyor. Oradan bir yürütmeyi durdurma açıyor. Dönüyorsunuz onu çözüyorsunuz, bu sefer başka bir karar veriyor Kamu ihale Kurulu; bu sefer onu da iptal edecek bir dava açılıyor. En son tam yer teslim için sözleşme aşamasına geldiği gün yeniden bir itiraz çıktı. Şimdi yeniden Kamu İhale Kurulu bir karar verecek. İş idare bir takım engellerle yargısal bir takım engellerle maalesef uzuyor. Ama bu iş eninde sonunda yapılacak.”
Toptan, konuşmasının son bölümünde ise partililerden helallik isteyerek “Yaptığımız olmuştur yapamadığımız olmuştur. Bu sebeple bağışlayın. Bana olan haklarınızı helal edin” dedi. Seçim bürosu ziyaretinin ardından Köksal Toptan ve beraberindekiler Kozlu Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirerek Başkan Ertan Şahin’den belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!