Toprak ve Su Kaynakları Kongresi'nde, yerel ve doğal ürünler tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Toprak ve Su Kaynakları Kongresinde, yerel ve doğal ürünler tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 13:37

Toprak ve Su Kaynakları Kongresi'nde, yerel ve doğal ürünler tanıtıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ’nde düzenlenen Uluslararası Katılımlı Toprak ve Su Kaynakları Kongresi’nde kadın girişimciler tarafından hazırlanmış olan yerel ve doğal ürünler ve milli tarım projesi tanıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın destekleriyle 5'ncisi düzenlenen Uluslararası Katılımlı Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, Kırklareli Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde gerçekleştiriliyor. Kongreye çeşitli üniversitelerin akademisyenleri, teknik personeli katılıyor. Kongrede toprak ve su konularında 120 sunum yapıldı. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi , kongrede  yaptığı konuşmada; Türkiye'nin tarım sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu, birçok kişinin tarım sektöründe istihdam edildiğini, tarımın doğal şartlar ve iklime bağlı olarak sürdürülebilen bir faaliyet olduğunu vurguladı.

Kongrede Bitki Besleme ve Toprak, Tarımsal Sulama ve Arazi Islahı, İklim Değişikliği ve Tarımsal Ekoloji, Tarımsal Mekanizasyon ve Bilgi Teknolojileri, Tarım Ekonomisi ana konularından oluşan başlıklar altında ilgili konular tartışıldı. Bu başlıklar altında toprak ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılmasına yönelik 148 adet sözel sunulu, 118 adet poster sunulu olmak üzere 266 adet bildiri yurt dışından ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden, araştırma enstitülerinden, çeşitli kurumlarından gelen bilim insanları tarafından sunuldu. Ayrıca özellikle yurt dışından gelen katılımcılar tarafından olmak üzere, kongre konuları kapsamında çağrılı bildiriler de sunuldu. Kongrede Bitki Besleme ve Toprak, Tarımsal Sulama ve Arazi Islahı, İklim Değişikliği ve Tarımsal Ekoloji, Tarımsal Mekanizasyon ve Bilgi Teknolojileri, Tarım Ekonomisi konuları tartışıldı. Kongrede Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl  Müdürlüğütarafından açılmış olan stantlarda kadın girişimciler tarafından hazırlanmış olan doğal, yöresel ürünlerin ve milli tarım projesi tanıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!