Toplum Gönüllüleri Kulübünden farkındalık etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Toplum Gönüllüleri Kulübünden farkındalık etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 16:43

Toplum Gönüllüleri Kulübünden farkındalık etkinliği

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Eren Üniversitesi (BEÜ) Toplum Gönüllüleri Kulübü üyeleri 'Engelliler Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

BEÜ Rahva yerleşkesindeki alanda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Toplum Gönüllüleri Kulübü üyeleri oluşturdukları platformda engellilerin karşılaştıkları sorunlara empati kurmak için tekerlekli sandalye ve göz bandı kullandı. Yapılan etkinlikte platform içerisinde tekerlekli sandalyeye binen öğrenciler, etkinliğe katılan öğrencilere de bunu denettirdi. Kulüp üyeleri son olarak konuşma engellilerin sorunlarını da işaret dilini kullanarak anlattılar.

Toplum Gönüllüleri Kulüp Başkanı Yusuf Baltacı, amaçlarının engellilerin yaşadıkları sorunları empati kurarak anlatmak olduğunu söyledi. Baltacı, "Etkinliğe katılan arkadaşlarımıza birkaç dakikalığına da olsa engellilerin yaşadıkları sorunları bire bir anlamış oldular. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Kulüp Danışmanı Okutman Hüseyin Kürşat Durmaz ise, yaptıkları ilk etkinlikle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ve bundan sonrada kulüp olarak her alanda değişik etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!