Toplulaştırmaya karşı imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Toplulaştırmaya karşı imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 15:18

Toplulaştırmaya karşı imza kampanyası

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesine bağlı Yukarıkocayatak Mahallesi sakinleri bölgede yürütülen arazi toplulaştırma uygulamasının kaldırılması için imza kampanyası başlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 1 yıl önce başlatılan Antalya Kuzey Arazi Toplulaştırma Projesi'nin, Yukarıkocayatak Mahallesi'ndeki çalışmaları çıkmaza girdi. Bölge halkı yerlerinin başkasına aktarıldığı gerekçesiyle projenin durdurulması ve geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.
Mahalle Muhtarı Süleyman Karadayı, "Proje bittikten sonra askıya çıkarıldı. Bir baktık ki uygulama tam bir Arap saçına dönmüş. İçinden çıkılmaz bir hal almış. Toplulaştırma diye başımıza bir iş çıktı. Bu işi de başımıza devletimiz sardı. Bu arazileri toplulaştırma değil inadına ayrışma oldu. Bu projeden hiçbir vatandaşımız memnun değil. Olay çıkması an meselesi. İl Müdürlüğü'ne dilekçe verdik, cevap alamadık. Bakanlığın projesini yapan firmaya itiraz ettik, oradan da bir cevap verilmiyor. Biz de bugün mahalle halkımızın tamamının katıldığı bir imza kampanyası başlattık. Topladığımız imzaları Serik Kaymakamlığı'na vereceğiz. Projenin kaldırılması için gerekirse Ankara'ya kadar gideceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!