Toplu ulaşım şoförünün işsizlik endişesi

Güncelleme Tarihi:

Toplu ulaşım şoförünün işsizlik endişesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 12:01

 Toplu ulaşım şoförünün işsizlik endişesi

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da toplu ulaşım şoförlerinden bazıları, 1 Şubat'tan sonra kent içinde sadece otobüslerin kullanılacak olması dolayısıyla işsiz kalacaklarını ileri sürdü.

Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla 1 Şubat tarihinden itibaren kent merkezinde toplu ulaşımda sadece otobüsler çalışabilecek. Midibüs ve otobüs şoförlerinden bazıları ise yeni sistemde sıkıntılar yaşayacaklarını düşünerek Meydan'daki depolama alanında bir araya geldi. Şoförler adına konuşan Ahmet Kersanlı, kent merkezinde 1300'ün üzerinde şoförün kart sahibi olduğunu, 700 civarında da kartsız toplu ulaşım şoförü olduğunu anlattı. Belediyenin dönüşüm kararından sonra kentte 501 otobüsün çalışacağını belirten Kersanlı, her araçta 2 şoför çalışması durumunda toplam 1002 şoförün yeni dönemde işbaşı yapacağını aktardı. Geri kalanların işsiz kalacağını iddia eden Kersanlı, şoförlerin risk altında olduğunu söyledi. Kersanlı, “Yeni sistem için yeni şoförler getiriyorlar. Bizim şoförler olarak buna müsaade etmememiz lazım. Öte yandan biz dönüşüme karşı değiliz, destekliyoruz" dedi.

Büyükşehir'e bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın son günlerde toplu ulaşım şoförlerine cezaları artırdığını kaydeden Kersanlı, bir şoförün ayda 15 gün ceza yüzünden çalışamadığını ileri sürdü. Cezaların çoğunun haksız gerekçelerle yazıldığını belirten Ahmet Kersanlı, yetkililerin cezaya neden olan durumları kanıtlayamadığını ileri sürdü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!