Toplu taşımaya bariyer engeli

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşımaya bariyer engeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 14:52

Protokol yolunda durak olmadığı için sıkıntı yaşayan Kuzey Ankara TOKİ sakinleri, yetkililere durak çağrısı yapıyor. Yolun karşısına cep açıldığını fakat durak konulmadığını belirten Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün, “Bir tarafta cep var durak yok, diğer tarafta ikisi de yok, binden fazla kişi mağdur” diyor.

Haberin Devamı

Kuzey Ankara TOKİ Konutları’nın 1 ve 2’nci etaplarında yaşayan vatandaşlar hemen yanlarındaki protokol yolu üzerine otobüs durağı konulmamasına isyan etti. Merkez ve Pursaklar yönüne durak isteyen TOKİ sakinleri, otobüse binmek için tepeye tırmanmak zorunda kaldıklarını belirterek mağduriyetlerini dile getirdi. Bazı vatandaşların otobüse yetişmek için trafiğin hızla aktığı yoldan geçmeye çalıştığına dikkat çeken Yaşar İskender isimli vatandaş şöyle konuştu: 

DAĞ YOLU TIRMANIYORUZ

“Merkeze ve Pursaklar’a doğru gidiş yönünde birer cep açılmasını ve otobüs durağının konulmasını istiyoruz. Örneğin burada bir vatandaş havaalanına gitmek istediğinde gidemiyor. Gitmesi için 1 kilometre dağ yolu tırmanır gibi tepeye çıkmak zorunda kalıyor. Oradan Ulus dolmuşlarına veya otobüse binip Ulus’a gidiyor, tekrar Ulus’tan havaalanı için otobüse binip evinin önünden geçip havaalanına gidiyor. Her binada 3 4 tane de engelli vatandaşımız var. Bu engelli vatandaşlar da tırmanarak yukarıya çıkıyor. Kışın ise hiç çıkılmıyor. Karşı tarafta cep açıldı ama durak olmadığı için otobüsler durmuyor. Alt geçitte de köprünün altı çamur ve çöp dolu. Vatandaş oradan geçerken de sıkıntı yaşıyor. Otobüsü kaçırmak istemeyen bariyerlerin üstünden atlayarak geçiyor. Her gün kaza riski oluyor. Şu anda mağduruz. Aşağıda unutulduk mahrum kaldık. Sorunun çözülmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

BİN KİŞİ MAĞDUR

Durak olmadığı için binden fazla kişinin mağduriyet yaşadığını kaydeden Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün ise Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nda çıkan bir sorun nedeniyle durağın yapılamadığı bilgisini verdi. Çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirten Aygün şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın ve muHtar olarak bizim çabalarımızla Erbakan Bulvarı olarak gözüken o yolda toplu taşıma araçlarının durabilmesi için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nden cep yapım projesi çıktı. Fakat Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile ilgili bir pürüz çıktı. Galiba ağaçların taşınması gerekiyormuş. Bize belediyeden sorunun giderilerek cebin açılacağı ve durak yapılacağı bildirildi. Diğer yönde cep açıldı ama durak yok. Bir tarafta cep var durak yok, diğer tarafta ikisi de yok. Kuzey Ankara 1 ve 2. Etap’ta 350 aile ile birlikte binden fazla kişi mağduriyte yaşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!