Toplu taşımada söz vatandaşta

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşımada söz vatandaşta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 13:54

Ankara Hürriyet, hazırladığı ‘toplu taşıma’ dosyası için duraklardaki otobüs kuyruklarına girdi, otobüsle yolculuk yaptı, vatandaşı dinledi ve yaşananları fotoğrafladı. Sorunları, 3 gün boyunca manşetine taşıyan Ankara Hürriyet, ‘toplu taşıma’ dosyasının son gününde sözü vatandaşa bıraktı.

Haberin Devamı

Ankaralıların toplu taşımada yaşadığı sorunlar sadece durak yetersizliği, uzun otobüs kuyrukları, aynı hatta çalışan ÖHO’ların sayısının EGO otobosülerinden fazla olması ya da ring uygulamasıyla başlayan aktarma çilesiyle de sınırlı kalmıyor. Vatandaşlar Ankarakart’ın sadece EGO’larda geçerli olmasından, bazı hatlarda EGO seferlerinin yetersizliğinden, balık istifi yolculuklardan da şikayetçi. 65 yaş üzeri Başkentliler de, yasal hakları olduğu halde ÖHO’lara ücretsiz binememekten dert yanıyor. Söz vatandaşta:

BEDAVA AMA ÜCRET İSTİYORLAR

Saki Koçar (Emekli): Daha çok Yükseltepe hattını kullanıyorum. 70 yaşındayım. Serbest Ankarakart’ım var ama sadece EGO otobüslerine binebiliyorum. Yasal olarak Özel Halk Otobüsleri de bedava ama ücret istiyorlar. Bu yüzden EGO otobüsünü bekliyorum. Ücret alınmasa tabi ki daha güzel olur.

Haberin Devamı

EGO HATLARI KISALDI

Orhan Şahin (Emekli): EGO otobüslerinin sefer sayılarını azalttılar. Çoğu yere artık EGO otobüsü gitmiyor. Mesela önceleri Esat-Aydınlık’a kadar giden EGO otobüsleri artık Ulus’ta kalıyor. EGO’ların hatları kısaltıldı. İnsanlar mecburen Özel Halk Otobüsü’ne binmek zorunda kalıyor.

SAAT KISITLAMASI İSTEMİYORUZ

Ümmü Gülsüm Uluçay (Emekli): 61 yaş kartı kullandığım için ulaşımdan saat 10.00 ile 16.00 arası ücretsiz yararlanabiliyorum. Saat kısıtlaması olmasını istemiyorum. Sadece EGO değil de diğer otobüslerden de yararlansak güzel olur. Bu şekilde çok zaman kaybediyoruz. Emekliyim tamam ama benim de işim oluyor. Hiç olmazsa seferler arasındaki süreler azalsın.

EGO AZ ÖHO HIZLI

Doğancan Atalay (Öğrenci): EGO otobüslerinin Eryaman seferleri çok az. O yüzden genelde Özel Halk Otobüsleri’ne biniyorum ama onlar da çok hızlı kullanıyor. Eryaman’da etap içini 40 dakikada turlayan ÖHO şoförü, Kızılay’a 20 dakikada geliyor. Otobüsü hızlı kullanarak, halkın can güvenliğini hiçe sayıyor.

DOLMUŞU TERCİH EDİYORUM

Buket Temelli (Öğrenci): Okula gitmek için Konya Yolu’nu çok sık kullanıyorum. Paso alıp, Ankarakart işlemlerini yaptırmak çok sıkıntılı. Ankarakart alsak bile Özel Halk Otobüsleri’nde her defasında paso soruyorlar. Bununla uğraşmak istemediğim için Ankarakart kullanmıyorum ve dolmuşları tercih ediyorum. Ama dolmuşlar da çok hızlı gidiyor. Çok fazla kaza riski atlatıyoruz.

Haberin Devamı

ŞOFÖR HATTI BİLMİYOR

Eda Halit (Kasiyer): Bağlıca’da oturuyorum. Merkeze direkt giden EGO otobüsü olmadığı için dolmuşa daha fazla para vermek zorunda kalıyoruz. Hadi bunu geçtim; Koru istasyonundan gelen ring otobüslerinde sık sık şoför değişiyor. Bazen şoförler güzergahı bilmediği için birçok durağa uğramadan transit geçiyor. Otobüstekiler için iyi ama durakta kalan insanlar bir sonraki otobüsü beklemek zorunda kalıyor. O da yarım saat sonra geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!