"Toplu şekilde istifaya davet ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Toplu şekilde istifaya davet ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 16:26

Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan Galatasaray MP – Fenerbahçe FIBA Euroleague 8’li Final karşılaşması sonrasında sarı-kırmızılı taraftarlar ve polis arasında yaşanan olaylar nedeniyle gsbasket.org sitesinden bir açıklama yayımlandı.

Haberin Devamı

İşte o açıklama:

Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final Organizasyonuyla İlgili Kamuoyuna Duyurulur;

Kadın basketbolunun Avrupa’daki en büyük organizasyonu olan “Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finallerine” ev sahipliği yapacağımız FIBA tarafından 2011 Ekim ayında açıklanmıştır. Yapılan deklarasyonunun ardından bu haberi büyük bir sevinçle karşılayan ve kendilerine büyük oranda pay biçen kadın şubesi idarecilerimiz, sözü edilen zamandan günümüze kadar geçen süre zarfı içerisinde gerekli hazırlıkları yapamamakla kalmayıp kendi beceriksizliklerini örtbas etmek adına organizasyonun bütün sorumluluğunu Türkiye Basketbol Federasyonu’na devretmişlerdir.

Organizasyonunun tarafımızca düzenlemesi durumunda, salonun sadece %7‘lik kısmını rakiplerimize verme hakkımız var iken, idarecilerimiz iş bilmezlikleri sebebiyle biletlerin yarısını ezeli rakibimize ellerimizle vermiş olduk. Sayısal anlamdaki taraftar üstünlüğümüzü daha maç başlamadan masa başında kaybeden idarecilerimiz, aynı sebeple salon güvenliği noktasındaki yaptırım gücünü de tarafsız(!) kurumlara teslim etmişlerdir. Salona girerken olağanüstü güvenlik önlemleri dahilinde kişilik haklarına saldırılırcasına bir muameleye kalan Galatasaray taraftarı, bütün maç boyunca, her ne hikmetse elini kolunu sallayarak salona yüzlerce yanıcı ve patlayıcı madde sokan Fenerbahçe taraftarının saldırılarına maruz kalmıştır. Kendisini korumakla yükümlü yüce Türk polisine bu yöndeki taleplerini ileten taraftarlarımızın nasıl bir şekilde cevaplandığı kamuoyunun takdirindedir. Maç bitiminde Abdi İpekçi Arena etrafında yankılanan ambülans sirenleri de emniyet teşkilatının gövde gösterisinin fon müziğini oluşturmuştur.

Haberin Devamı

Son tahlilde, bütün bu olaylara sebebiyet veren, kendi beceriksizliklerinden dolayı haklarımızı elleriyle başkalarına teslim eden, maçın en kritik anlarında Fenerbahçe taraftarı tarafından yapılan saldırılara zemin hazırlayan, çaresiz gözlerle oturdukları yerde olan bitene göz yumarak seslerini dahi çıkaramayan kadın takımı şube görevlilerini toplu bir şekilde istifaya davet ediyoruz. En hafif tabiriyle görevlerine karşı hıyanet ve dalalet içinde olduklarına inandığımız bu isimler için, Galatasaray defteri bir daha açılmamak üzere, ivedilikle ve ebediyen kapatılmadılar.

Saygılarımızla

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!