Toplu iş sözleşmesinde mutlu son

Güncelleme Tarihi:

Toplu iş sözleşmesinde mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 17:47

Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı Yavuz Gökçe, 1200 çalışanı bulunan Orta Doğu Rulman Fabrikası'nda (ORS) 3.5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin mutlu bittiğini söyledi.

Gökçe, 2006- 2008 dönemini kapsayacak şekilde ücret zammında yüzde 7 ile yüzde 30 arasında anlaşma sağlandığını söyledi. Gökçe, “Zam oranı belediyelerde ve kamu alanlarında çalışanların aldığı zamdan daha yüksek. Aldığımız zam enflasyonun 4.9 oranında olduğu dönemde alınan bir zamdır” dedi.

Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı Yavuz Gökçe, 2006 Eylül ayında başlayan ve metal iş kolunda 1200 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, işverinin de olumlu yaklaşımı sonucu mutlu sonla bittiğini söyledi. Toplu sözleşmenin 2006- 2008 yılı dönemlerini kapsadığını belirten Gökçe, ücret zammının dışında sosyal yardımlarda yüzde 20'lik bir artış da sağlandığını kaydetti. Gökçe, “Üücret zammındaki artışın genel ortalaması yüzde 11’e tekabül ediyor” dedi.

TMS Ankara Şube Başkanı Yavuz Gökçe, Türkiye’de metal iş kolunda yapılan toplu iş sözleşmelerinin içinde rekor düzeyde bir anlaşma sağlandığını hatırlattı. Gökçe, “3.5 aydır işverenle müzakerelerimiz devam ediyor. Türkiye’de gerek kamu alanında ve gerekse belediyelerde yapılan sözleşmelerin çok üzerinde bir anlaşma sağladık. Yine özel fabrikalarda metal iş kolunda çalışanların elde ettiğinden çok daha yüksek oranda bir zam aldık. Sendikamızın işçi haklarını savunmadaki stratejisi, işverenin olaylara olumlu yaklaşması işçinin lehine sonuçlandı” diyerek, mutlu sona ulaştıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!